Aktuális

Bátki Bernadett modell a hurrikánba utazott

„Mielőtt elindultam az Egyesült Államokba, már szóltak, jön a hurrikán, de akkor még nem volt annyira erős. Keddi napon indultam, mire odaértem, azzal fogadott a hotel munkatársa, hogy csütörtök reggel mindenkinek mennie kell a hotelből, mert az 5-ös erősségű Irma eléri Fort Lauderdale környékét és a félszigetet” - mesélte a Pesti Riportnak a szépséges modell, Bátki Bernadett.

„Utána folyamatosan a stresszt éreztem, és tudtam, nagy baj lesz. Elkezdődött a kitelepítés, a boltokban alig lehetett élelmet és vizet kapni. Az üzletek kiürültek.

A barátnőm mondta: menjek át hozzá, vigyek néhány napra ételt és vizet, valamint zseblámpát. Úgy volt, hogy ott leszek nála, viszont azt mondta, hogy egy hétig is eltarthat az egész. Féltem, hogyan kerülök így haza, mert vasárnap kellett volna indulnom vissza.

De, közölték velem, vasárnap és hétvégén már nem lesz járat, és zárva lesz a repülőtér.

Csütörtökre - nagy nehezen - kaptam egy utolsó helyet a Kanada felé induló járatra.

Kora reggel indultam ki a repülőtérre, nehogy ne érjek ki időben a pánik okozta nagy forgalom miatt. Amikor kiértem, kiderült, hogy a gép késik. Ott ültem egész nap reptéren és nem tudtam elindul-e a gép. Nagyon rossz érzés volt várakozni, folyton a floridai emberek hangját hallottam a fülemben: menjek el Floridából, mert veszélyes…

Végül felszállt éjjel a gép.

Nem tudtam úgy örülni, hogy megyek haza, mert tudtam hogy a Kubában élő barátaim másnap hatalmas hurrikánt fognak átélni, és utána Florida következik, ami a második otthon. Nagyon szomorú voltam, tehetetlennek éreztem magam.

Jelenleg már a barátaim se válaszolnak, mert nincs se áram, se telefon.

Csak imádkozni tudok értük, Floridáért és a Karib térségért…” - mondta a gyönyörű modell.