Aktuális

Mocskos Brüsszel! Mészáros Lőrinc és családja cégei nyerték a legtöbb közbeszerzést tavaly: 265 milliárd forintot - az összeg 93 százaléka uniós támogatás

Az Átlátszó összesítette a tavaly közzétett közbeszerzéseket, kiderült: Mészáros Lőrinc és családja tarolt. A felcsúti csodafamília vállalkozásai nettó 265 milliárd forint értékben nyertek tendereket nyertek el, mögöttük barátja és üzlettársa, Szíjj László érdekeltségei végeztek 259,5 milliárddal, a harmadik helyre pedig kettejük üzlettársa, Varga Károly került, nettó 116.8 milliárd forint értékű elnyert közbeszerzéssel.

Amihez csak nyúlnak, arannyá válik...

Az Átlátszó nem csak azt vizsgálta, hogy mekkora értékben nyertek Mészárosék, hanem azt is, hogy annak mekkora része költségvetési, illetve uniós támogatásként érkező forrás. Az eredmény sokkoló: a Mészárosék által elnyert 265 milliárd forint 93 százaléka Brüsszelből érkezett, uniós támogatásként. 

Az Átlátszó kiemeli: Balássy Gyula reklámcégei többet nyertek, mint az Orbánt reptető Garancsi István építőipari cége, a Market. Balássy cégeinél nettó 47,5 milliárd forint értékű kormányzati megbízás landolt. 

Mindez csupán a véletlen műve lehet…