Aktuális

Terrortámadás történt Manchesterben: bomba robbant egy popkoncerten, 22 halott, 59 sebesült - az áldozatok többsége fiatal lány

A manchesteri rendőrség kedd hajnali közlése szerint legkevesebb 22 halálos áldozata és csaknem 60 sebesültje van egy robbantásnak, amely egy popkoncert végén, a 21 ezer férőhelyes Manchester Arena rendezvényközpontban történt. A rendőrség közölte azt is, hogy terrorcselekményként kezeli a történteket.

 

Európa vezetői tétlenül nézik a mészárlásokat...

A merénylet Ariana Grande amerikai énekesnő teltházas koncertjének végén történt, a 21 ezer férőhelyes Manchester Arena bejárati csarnokában, a jegypénztárak közelében.

A robbanás után pánikszerűen próbáltak menekülni a fiatalok.

A manchesteri robbantás terrortámadás volt, és egy férfi követte el egy nála lévő pokolgéppel, ő maga is meghalt - jelentette be kedd reggel a brit rendőrség. Abban egyelőre nem biztos a rendőrség, hogy az illető egyedül hajtotta-e végre a támadást, vagy voltak segítői.

A halálos áldozatok száma időközben 22-re emelkedett, és a halottak között gyerekek is vannak.

Az éjszaka több mint 400 rendőr dolgozott a terrortámadás körülményeinek felderítésén és a helyszín biztosításán.

Kifejezetten tizenévesek, ártatlan emberek ellen irányult

Az ifjúság és a szabadság ellen irányuló „kegyetlen támadásnak” nevezte Malcolm Turnbull ausztrál miniszterelnök a manchesteri robbantást. „Ez az incidens, ez a támadás különösen aljas, különösen szörnyű, mert úgy tűnik, hogy kifejezetten tizenévesek, ártatlan emberek ellen irányult. Nincs elítélendőbb, mint gyerekek meggyilkolása” - jelentette ki.

Időközben az Iszlám Állam jelentkezett a manchesteri robbantás elkövetőjeként, a dzsihadista szervezett közösségi portálokon tette közzé az ezt ismertető videofelvételt - közölte kedden az Akbar Irak internetes portál.

Európa vezetői tehetetlenül nézik a mészárlásokat...