Aktuális

„Mostantól nő vagyok” - jelentette be egy haladó gondolkodású konzervatív politikus „férfi”

Tessa Ganserert már kétszer is beválasztották a bajor törvényhozásba, legutóbb tavaly, de sohasem ezzel a névvel. A Zöldek képviselője december 12-én lett Tessa, előtte Markus Gansererként élt. Ezzel ő lett az első, aki „transzidentitású” egy német parlamentben. Ráadásul az egyik legkonzervatívabban, a bajorban, ahol a második világháború óta egyet kivéve minden kormánynak tagja volt a keresztényszocialista CSU.

Előtte...és utána...

A 41 éves Ganserer hétfőn hívott össze sajtótájékoztatót, amelyen bejelentette, hogy ő mostantól politikusnő.

Hogy ez Bajorországban sem mindennapi, jól mutatja, hogy a liberális FDP frakcióvezetője, Martin Hagen is azzal viccelődött, hogy Ganserer egy „drag queen” (célozva arra, hogy ez csak egy performansz része, csak beöltözik nőnek), vagy hogy a CSU-s belügyminiszter, Joachim Herrmann Herr Ganserernek nevezte, mire a politikus kijavította, hogy ő Frau Ganserer - idézi fel a Süddeutsche Zeitung.

December 12. óta Markus Gansener már „nem létezik”, csak Tessa Gansener, aki Markus ruháit aznap egy hasonló ruhaméretekkel rendelkező barátjának ajándékota.

A politikus tíz éve döntötte el, hogy ő „igazából nő”, két évvel később mondta el a feleségének, és további nyolc évre volt szüksége ahhoz, hogy ezt megossza a barátaival, kollégáival és a nyilvánossággal.

Felesége támogatja őt, sőt „ösztönözte, hogy a nyilvánosság elé lépjen”. Megható, ugye?

Ganserernek egyébként van egy 11 és egy 6 éves fia.