Aktuális

Sem a pedagógusok, sem a diákok nincsenek biztonságban - a PDSZ szerint hamarosan ismét iskolabezárások következnek

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete közleményben tudatta, hogy szerintük nincsenek világos, egyértelmű szabályok a közoktatásban a járvány elleni védekezésre vonatkozóan. Az EMMI csak ajánlásokat fogalmaz meg, a szakszervezet szerint ez a megengedő hangnem nem vezet jóra, ezért fogalmazták meg és foglalták össze, hogy véleményük szerint mire van szükség a biztonságos tanításhoz.

Egyre több iskolában jelenik meg a koronavírus

Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke és Nagy Zoltán egri pedagógus volt a Klubrádió Szolidaritás c. műsorának vendége 2020. szeptember 9-én, ahol elmondták, hogy mit is kért a PSZ az EMMI-től a biztonságos tanításhoz, illetve arról, hogy mi valósítható meg az ajánlásokból a gyakorlatban.

A közoktatási dolgozóknak ma veszélyes körülmények között kell dolgozniuk. Tapasztalataink alapján nyugodtan kijelenthető: nincsenek meg az egészséges és biztonságos munkavégzés körülményei” - olvasható a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének állásfoglalásában. 

A bizonytalanságot nevezték meg a legnagyobb problémának a gyakorlott pedagógusok, és elárulták, hogy az oktatási intézmények vezetői, dolgozói is országszerte egymást kérdezgetik egy-egy minisztériumi ajánlás alkalmazásáról, mert azok nem adnak pontos és egyértelműen kivitelezhető utasításokat. 

A rádiós beszélgetésből az is kiderül, hogy a szakszervezetnél ismét az iskolák bezárására számítanak, mert látáspontjuk szerint a jelenlegi helyzet és annak következményei ezt fogják eredményezni.