Aktuális

Nem Vicc! Miközben a magyar kormány többmilliós tételben tervez kínai oltóanyagot beszerezni, a kínaiak százmillió dózis Pfizer/BioNTech vakcinát vásároltak

Ha a magyar egészségügyi hatóság engedélyezné a kínai vakcinát, néhány napon belül több millió darab érkezne Magyarországra, amivel megkezdenék az oltási terv harmadik csoportjának oltását, több mint 1,7 millió embert - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök néhány napja. Eközben egy kínai gyógyszercég százmillió dózis oltóanyag vásárlásáról kötött megállapodást a német BioNTech gyógyszergyártóval.

A kínaiak inkább a Pfizer vakcinájában bíznak

A Fosun sanghaji székhelyű gyógyszercég bejelentette, hogy százmillió dózis koronavírus elleni vakcina behozataláról kötött megállapodást a német BioNTech gyógyszergyártóval, amely az amerikai Pfizerrel közösen fejlesztette ki oltóanyagát.

A BioNTechkel kedden megkötött megállapodás értelmében a Pfizer/BioNTech vakcina kizárólagos fejlesztője és értékesítője lehet Kína szárazföldi részén, ha erre a kínai hatóságok engedélyét is megkapja.

A Fosun előlegként 125 millió eurót fizet ki a BioNTechnek december 30-ig.