Bűnügy

Júliusban szabadul rá újra a társadalomra a Pénzes Henriettát megerőszakoló és felgyújtó cigány

„Egy horrorfilmbe illő bűncselekménnyel kapcsolatban nyújtottam be kérdést a belügyminiszterhez” - írta Fb-oldalán Apáti István, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője, aki közzé is tette a szöveget.

A kegyetlen gyilkos: Kurai András

„Tisztelt Miniszter Úr!

Tizenöt évvel ezelőtt, egészen pontosan 2006. július 19-én a „Muki” becenévre hallgató, tizenhat éves Kurai András megerőszakolta, majd brutálisan meggyilkolta a tizennyolc esztendős P. Henriettát.
Az elvetemült gyilkos elképesztően embertelen módon oltotta ki a fiatal lány életét. Megerőszakolta, aztán egy fához kötözte, lelocsolta egy kanna benzinnel, majd felgyújtotta. Az áldozat 2006. augusztus 10-én belehalt sérüléseibe. Az elkövetőt a bíróság aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, erőszakos közösülés és kifosztás miatt 15 év szabadságvesztésre ítélte, vagyis idén júliusban már szabadulhat.
A súlyos bűncselekmény, valamint a gyilkos szabadulását ki nem záró ítélet érthető módon rendkívüli mértékű közfelháborodást váltott ki. Ez a felháborodás újra felerősödhet, ha ez az embernek nehezen nevezhető személy rászabadul a társadalomra és élvezheti a szabad élet minden örömét.
Kurai András - „Muki” - harmincegy évesen, ereje teljében, kiváló fizikai állapotban ismét köztünk járhat. A helyzet tisztázása érdekében az alábbi kérdéseket kell feltennem T. Miniszter Úr részére.

Három hónap múlva valóban szabadlábra kerül Kurai András?

Az elkövetett bűncselekmények és a büntetés-végrehajtási intézetben tanúsított magatartása alapján Ön szerint szabadon bocsátható?

A hatályos törvények alapján milyen lehetőség van arra, hogy továbbra is elzárják a társadalomtól ezt a veszedelmes bűnözőt?

Amennyiben elhagyhatja a fegyházat, úgy mit lehet tenni a társadalom védelme érdekében?

Várom érdemi válaszát!

dr. Apáti István országgyűlési képviselő

Mi Hazánk Mozgalom”