Bűnügy

Saját tulajdonaként kezelte a prostituáltként dolgozó nőismerősét - megverte, fenyegette, elvette a bevételét

Emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya. A 39 éves gyanúsított letartóztatását elrendelte az illetékes bíróság.

A 31 éves nőt bezárva tartotta

A nyomozás adatai szerint egy 39 éves férfi 2020 nyarán - a jobb kereset ígéretével - rávette prostituáltként dolgozó nőismerősét, hogy tevékenységét Németországban folytassa. A kapott pénzt azonban D. József tette el, a 31 éves nőt bezárva tartotta egy hamburgi lakásban, ahonnan csak felügyelettel mehetett ki. Amikor az asszony ezt szóvá tette, a futtató megverte.

A férfi szeptember végén Magyarországra utazott, a nőt fenyegetéssel és bántalmazással kényszerítette, hogy prostituáltként Budapesten is neki dolgozzon.

D. Józsefet a fővárosi rendőrök felkérésére 2020. december 1-jén, Szegeden fogták el a helyi rendőrkapitányság munkatársai. A férfit a BRFK Felderítő Főosztályának nyomozói őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság elrendelt. 

(Fotó: illusztráció)