Bűnügy

Letöltendő börtönbüntetést kér az ügyészség Gáspár Győzőre - van felfüggesztett szabadságvesztése is a „celebnek”

Költségvetési csalás bűntett elkövetése miatt letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség Gáspár Győzőre. Az úgynevezett celeb értetlenül áll a vád előtt. Az ügyészség azt is indítványozta, hogy a bíróság rendelje el a 2013-ban, ugyancsak költségvetési csalás miatt kiszabott 1 év és 8 hónap börtönbüntetés letöltését is.

 

Gáspárnak nem ez az egyetlen folyamatban lévő büntetőügye

„Ügyfelem korábban, amikor televíziós csatornákkal dolgozott, egy menedzsment cégen keresztül szerződött. Az állította ki a számlákat az olyan költségekről, mint például az utazás vagy a kellékek vásárlása. A menedzsment egy családi vállalkozás volt, amelynek Győző apósa az ügyvezetője” - magyarázta a Blikknek Gáspár Győző ügyvédje, dr. Erdei Zoltán.

„Az ügyészség abban látja a problémát, hogy ezek a számlák nem az ügyfelem nevére szólnak, mert a családi cég számlázott. Ez nem törvénybe ütköző, mégis majdnem 36 millió forintot próbálnak rajta behajtani, ami véleményünk szerint, szintén nem állja meg a helyét, mert amennyiben valóban van hiány, az nem lehet több 10-12 millió forintnál, amit ügyfelem be is fizetne a tárgyalás előtt. Ez nem volt elég, az ügyész letöltendő börtönbüntetést is indítványozott.”

A Balassagyarmati Járási Ügyészség megerősítette: költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat egy Nógrád megyeri férfi és társai ellen, mert több mint 35 millió forint adóhiányt okoztak. A Nógrádmegyeri vádlottal szemben az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Úgy tudni, az ügyészség azt is indítványozta, hogy a bíróság rendelje el a 2013-ban adócsalás miatt kiszabott 1 év és 8 hónap börtönbüntetés letöltését is. Ennek végrehajtását akkor három évre felfüggesztették, ám a vád szerint a jelenlegi eljárás tárgyát képező bűncselekményt ez idő alatt követte el.

Gáspárnak nem ez az egyetlen folyamatban lévő büntetőügye. Jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt is vádat emeltek ellene. A vád szerint a „celeb” nem fizetett adót a lízingelt luxusautók után.