Bűnügy

Három hónapos kisbaba is kellett a pedofil állatoknak - 84 kisgyermeket szabadítottak ki az emberkereskedők fogságából

Gyermekek szexuális kizsákmányolásával foglalkozó pedofilhálózatot göngyölített fel az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) több ország társhatóságával együttműködve, és 84 gyermeket mentett ki az emberkereskedők fogságából. A kimentett gyermek között volt egy három hónapos kisbaba és ötéves testvére is.

120 gyermekkereskedőt letartóztattak

A szövetségi nyomozók az egész országot behálózó nemzetközi bűnszervezetet számoltak fel, 120 gyermekkereskedőt letartóztattak. Ezzel egy időben - az amerikai hatóságokkal egyeztetve - letartóztatások történtek Kanadában, az Egyesült Királyságban, Thaiföldön, Kambodzsában és a Fülöp-szigeteken is.

Az FBI Twitteren közzétett közleménye szerint a szóban forgó bűnügyben négy napon keresztül összesen hét országos razziát hajtottak végre. A gyermekkereskedőket szállodákban, kaszinókban, kamionos parkolókban, vagy honlapjaik alapján beazonosított lakásokban fogták el. A letartóztatottak több mint a felét a déli Georgia államban vették őrizetbe, de Coloradóban és Dél-Texasban is elfogtak kiskorúakat szexuálisan kizsákmányoló és a szó szoros értelmében szexuális ragadozóknak eladó bűnözőket.

A megmentett három hónapos kisbabát és ötéves testvérét például a család egyik rokona 600 dollárért akarta eladni Denverben, mégpedig az FBI egyik beépített ügynökének.