Bűnügy

Molotov-koktélt dobott a házra, amelyben a felesége tartózkodott

A féltékenység és az alkohol nem jó párosítás, de még rosszabb mindez Molotov-koktéllal vegyítve: a szerencsén múlott, hogy nem robbant fel egy monostori ház, amire egy férfi égő kanócos benzinesflakont dobott.

A féltékeny férfit a vasútállomáson fogták el

Egy 53 éves asszony két éve elhagyta monostori élettársát, és hozzáment a győri B. Tamáshoz. Kapcsolatuk azonban megromlott, a férfi többször megverte feleségét, egyszer a bordáit is eltörte. Súlyos testi sértés bűntette miatt folytatott eljárást ellene a Győri Rendőrkapitányság, a bíróság pénzbírságra ítélte.

A nő kapcsolatban maradt előző párjával. Mesélt agresszív férjéről, és arról is beszámolt, hogy április közepén megelégelte a kegyetlen bánásmódot, és elhagyta B. Tamást. Egy almásfüzitői munkásszállóra költözött, majd április 28-án, délután meglátogatta monostori barátját. Férje épp akkor telefonált neki, ám a nő nem árulta el, hova szökött. A hívást azonban véletlenül nem bontotta, így B. Tamás megtudta, felesége volt élettársánál van. A féltékenységtől elvakult férfi ezután többször is telefonált, és fenyegetőzve közölte: odamegy.

- Útközben egy benzinkútnál egy félliteres műanyag flakont megtöltött benzinnel - részletezi a történteket Götz Tamás százados, a Komáromi Rendőrkapitányság nyomozó alosztályának vezetője. - Amikor este a házhoz ért, becsöngetett, de nem engedték be. Először belöttyintett egy kis benzint a kertbe, és meggyújtotta, azonban hamar elégett, és semmi sem történt. Ekkor zsebkendőt tömött a flakonba, majd a kilógó részét meggyújtotta, és a ház ablaka felé dobta. Szerencsére egy tuja eltérítette a flakont, így az nem törte az üveget. Az ablak alatt ugyanis egy gázkonvektor van, az egész épület pillanatok alatt felrobbanhatott volna.

B. Tamás a sikertelen revans után elmenekült, felesége és annak volt párja pedig értesítették a zsarukat. A járőrök megkérdezték az asszonyt, autóval érkezett-e Győrből a férje, de a nő közölte, nincs kocsijuk.

- A kollégák gyanították, hogy vonattal ment, ezért megtudták, mikor indul a legközelebbi szerelvény Győrbe - mondta az alosztályvezető. - Kiderült, pár perc múlva, ezért segítséget kértek a kapitányságon lévőktől, ők ugyanis nem értek volna oda. Rohonczi Tamás őrnagy, a rendészeti osztály vezetője, Mandrik Tibor törzszászlós és Kovács Attila zászlós, körzeti megbízottak az állomáson, a lépcső alatt megbújva találtak rá B. Tamásra. A kihallgatáson először azt állította, senkit sem akart bántani, és kárt sem akart okozni. Később azonban elszólta magát: fel akarta gyújtani a házat.

A tűzvizsgáló megállapította, ha az épület kigyullad, a tűz átterjedhetett volna a szomszédos házakra. B. Tamás ellen közveszély okozása bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A bíróság április 30-án elrendelte előzetes letartóztatását.