Média

„Éljünk jókedvűen, már nincs sok nyár” - készülhetett a halálra Bujtor István

Bujtor István 2009 júliusában váratlanul lett rosszul. A korábban makkegészséges színészt a veszprémi kórházba szállították, ahol mesterséges kómában tartották. A mai napig nem tisztázott, milyen betegség támadta meg a szervezetét.

A színész-rendezőt Balatonszemesen helyezték örök nyugalomra

Korábban felröppent a hír, hogy Bujtor a színészkörökben akkoriban oly divatos, méregtelenítő diéták egyikét követte, amely ­rossz hatással volt egészségére, ám ezt Frenreisz Károly, a színész testvére határozottan cáfolta.

Akkor a család felhatalmazása alapján annyit közöltek, hogy szervezetében súlyos fertőzés lépett fel, és életveszélyes állapotban került a veszprémi megyei kórházba, ahol szeptember 24-ig az intenzív osztályon kezelték. A színészlegendát ezután mentővel szállították át Budapestre, hogy itt folytassák a rehabilitációt. Azonban az erőfeszítéseket nem koronázta siker, a művész egy nap múlva elhunyt.

„Egy órán át küzdöttek Bujtor István életéért a fővárosi Állami Egészségügyi Központ orvosai” - ez áll abban a közleményben, amelyet az intézmény főigazgatója adott ki. A hivatalos jelentés szerint a halál közvetlen oka a tüdőembólia mellett a keringés és a légzés összeomlása volt. A filmes, aki végtelenül szerette az életet, megérezte közelgő halálát.

- A Bujtorral való filmezés, vitorlázás a nyár része volt. Mindig sok időt töltöttünk együtt az év ezen időszakában. Ilyenkor mindig együtt hajóztunk, jöttek a feleségek, barátok is. Jókat beszélgettünk, csárdába jártunk, nagyokat ettünk, mulattunk. Az egyik ilyen Balatonon töltött nyaralás alkalmával azt mondta: „Éljünk jókedvűen, már nincs sok nyár” - emlékezett vissza a Vasárnapi Blikk interjújában barátjára Kern András. - Akkor átsiklottam fölötte, nem vettem komolyan. A mi korunkban már mondogatja ezt az ember. De igazából mégis megmaradt bennem, hiszen amikor felhívott a felesége, hogy baj van, azonnal megcsapott ennek a mondatnak a súlya - tette hozzá Kern.

A színész-rendezőt Balatonszemesen helyezték örök nyugalomra bátyja, Latinovits Zoltán mellé.