Média

Média1.hu: Külföldre menekítik a Kovács Zoltán és Orosz Barbara állítólagos titkos viszonyáról cikkező Pesti Riport és Privát Kopó nevű portálokat

Meg nem nevezett helyről érkező nyomásgyakorlás hatására úgy döntött a Pesti Riport, hogy leveszi a támadott cikkeket, de ez csak átmeneti. A Media1 megtudta azt is, hogy 40 perces pikáns, állítólag Orosz Barbara hangját tartalmazó hangfelvétel publikálása is várható, miután a szervert áthelyezik az Egyesült Államokba és tulajdonost vált az oldal, és újra elérhetők lesznek a cikkek is. (A Média1.hu írása.)

 

Lesz folytatás

A Media1 egyik olvasója észrevette, hogy eltűntek a Pesti Riport című internetes oldalról azok a cikkek, amelyek az elmúlt napokban komoly közéleti botrányt váltottak ki, és amelyek azt állították, hogy Orosz Barbarának, a TV2 műsorvezetőjének viszonya volt különféle emberekkel, köztük Vida Józseffel, a TV2 Média Csoport Zrt. tulajdonosával, a Takarékbank vezetőjével, valamint Kovács Zoltán kommunikációs államtitkárral, és a Századvég Alapítvány egyik meghatározó emberével. A lap a 4 részes cikksorozatban az állításai alátámasztására olyan üzenetváltásokat is közzétett, melyek állítólagosan Orosz Barbara és a hírbe hozott, állítólagos partnerek között zajlottak le.

Az állítólagos viszonyokkal kapcsolatos ügy érintettjei közül ketten azt állították, hogy nem igazak az állítások, jogi lépéseket helyeztek kilátásba. Orosz Barbara például többek közt azt állította, hogy családos, és vallásos, így nem férne bele neki, hogy családos emberekkel folytasson viszonyt, valamint a Pesti Riportot bírálta a megjelentek kapcsán. Kovács pedig fake news portálként emlegette az internetes lapot, és azt mondta, a többit majd intézik a jogászok.

A Pesti Riport című oldalnak az a Valencsik Ferenc a tulajdonosa, aki a maffiával is gyakorta ujjat húzó Privátkopó című bűnügyi lapnak is a gazdája. A Media1 telefonon érte őt utol szerdán este, hogy arról érdeklődjön, hová tűntek az állítólagos viszonyról szóló cikkek.

Valencsik azt mondta a Media1-nek, úgy döntött: eladja a Pesti Riport és a Privátkopó című lapokat.

Kértük a lapigazgatót, árulja el ki a vevő, mire Valencsik azt mondta, ezt az illető biztonsága érdekében egyelőre nem teheti meg, és erre vonatkozó felhatalmazással sem rendelkezik.

Amerikába költözik az oldal, visszateszik a levett cikkeket, sőt 40 perces pikáns hangfelvételt is ígérnek

Valencsik úgy tudja, az új tulajdonos néhány napon belül az Egyesült Államokba helyezi át a Pesti Riport és a Privátkopó médiaszolgáltatást. Változni fog az oldal internetes elérhetősége is: .hu helyett .info címen lehet majd elérni a site-okat.

Valencsik az eladást és a tárhelyszolgáltató cseréjét azzal indokolta a Media1-nek, hogy egyik üzleti partnerüket valakik nyomás alá helyezték. A lapigazgató hozzátette, úgy érzi, a tárhelyszolgáltató-csere és az, hogy az Egyesült Államok joghatósága alá kerül át a tartalomszolgáltatás, lehetővé teszi, hogy a levett cikkeket újra elérhetővé tegyék, hiszen Amerikában jóval nagyobb védelmet élvez a sajtó szabadsága, elvégre a Kuruc.info-t sem tudta bezáratni a Magyar Állam, tehát remélhetőleg Magyarországról nem fognak tudni utánuk nyúlni.

Valencsik azt is mondta, úgy tudja, hogy a Pesti Riport leendő tulajdonosa birtokában van egy olyan, hozzávetőlegesen 40 perces hangfelvétel, amelyen Orosz Barbara beszélget valakivel különféle pikáns témákról és olyan emberekről is, akiknek a neve az eddigi cikkekben még elő sem került. Valencsik arra, hogy ezt a hangfelvételt közzéteszik-e majd, azt mondta, az új tulajdonostól úgy tudja, igen. Valencsik ismeri a hangfelvétel tartalmát, és ezen az újságíró állítása szerint Orosz Barbara hangját hallja, amint meglehetősen oldott állapotban beszél különböző férfiakkal összefüggésben.

Az újságíró-laptulajdonos azt mondta a Media1-nek, a megjelent cikkek állításait fenntartja, tehát nem azért tették elérhetetlenné ezeket, mert probléma lenne ezek hitelességével kapcsolatban, hanem csak arra az időre, amíg az üzleti partnerüket bárki nyomás alatt tarthatja, amíg magyar joghatóság szerint üzemel az oldal. Azt mondta, a nyomás alá helyezett illető elkeseredetten hívta fel őt a történtek után, ezután döntött az eladásról és a szerverköltözésről.

Valencsik elmesélte lapunknak azt is, hogy az általuk korábban közzétett üzenetváltások tartalmához nem Orosz Barbara telefonjának megszerzésével vagy feltörésével jutottak hozzá.

Az átmenetileg elérhetetlen, a hírbe hozottak közül két fő, Orosz Barbara és Kovács Zoltán által megkérdőjelezett hitelességű cikkek egy része egyébként a Google kereső tárolójában még elérhetők.

https://media1.hu/2021/06/02/pesti-riport-nyomasgyakorlas-tulajdonosvaltas-tarhelyszolgaltatovaltas-amerika-orosz-barbara-kovacs-zoltan-allitolagos-viszony/