Média

Tudatmódosító szerek hatása alatt tett vallomást először Galambos Lajos

Galambos Lajos nem is emlékezett arra a kihallgatásra, amelyre 2015-ben, néhány nappal a letartóztatása után, már az előzetesben került sor. Ennek oka, hogy erős nyugtatók hatása alatt volt. Most kiderült, ezért vonta vissza a vallomását később a zenész. 

Megviselte a fogva tartás

„A börtönben mindig van pszichiáter arra az esetre, ha szorongásos vagy pánikjellegű tünetek jelentkeznek a letartóztatottaknál. Ezen tünetek kezelésére alkalmas gyógyszereket csak az említett szakember tud felírni, bár hangsúlyozom: ezek erőteljesen tudatmódosító szerek. Egy börtönbe hazajáró embernek nem lelki teher, ha újra lecsukják. Viszont egy büntetlen előéletű embernek, akit egyik napról a másikra egy ország előtt lejáratnak, notórius bűnözőként kezelik, majd elzárják a külvilágtól, annak szüksége van a segítségre. De ezzel nem szabad visszaélni” - nyilatkozta Lajcsi ügyvédje, dr. Fröhlich Krisztián a Star magazinnak

„Lajcsinak azért írattak fel gyógyszereket, mert megviselte, hogy a legnagyobb biztonsági fokozatú cellába zárták, ahol huszonnégy órán keresztül megfigyelték. Sőt elzárták a külső kapcsolattartástól, a családjától, az öccsétől. Kizárólag meghatalmazott védővel tudott kommunikálni bizonyos esetekben és mértékben” - tette hozzá.