Politika

„A cigány megélhetési bűnözést el kell tűrnötök!”: Balogh Artúr az Összefogás képviselőjelöltje

A Jobbik követeli, hogy távolítsák el a szélsőséges, bűnözésre ösztönző kijelentéseiről ismert cigányt, Balogh Artúrt az Összefogás képviselőjelölt-listájáról, és zárják ki az MSZP-ből.

„A cigány jogosan lop”

Az Összefogás 2014 és az MSZP hivatalos képviselőjelöltjeként a közös lista 106. helyét foglalja el Balogh Artúr, aki 2010-ben szélsőséges, bűnözésre uszító kijelentéseket tett a „Cigányország Királya” szövegű fejléccel ellátott „blogjában” (szó szerinti idézetek):

„Cigány megélhetési bűnözést el kell tűrnötök!

Cigányokra filozófiai és igazságossági értelemben nem vonatkoznak a törvények.

Tulajdonképpen a cigányokat nincs jogotok megbüntetni.

A cigány származású magyar állampolgár büntethetetlen akkor amikor a családja, önmaga létfenntartása érdekében eltulajdonítja mások, vagy a többség javait.

A cigány jogosan lop.

Cigánybűnözés helyett jó lenne ha cigányönsegélyezés szóösszetételt használnának.

A szoci parasztok kihasználva az átgondolatlan kapkodást a parasztokkal szintén teli kormányoldalon most kamatot emeltek, hozzá teszem fölöslegesen, indokolatlanul.

Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő az eset kapcsán tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: az úgynevezett baloldali összefogás jelöltje egyértelműen bűnözésre ösztönző kijelentéseit az MSZP azért vállalja be, hogy versenybe szálljanak a cigányok szavazataiért.

A Jobbik politikusa szerint az MSZP-re már önmagában szégyen, hogy ez az ember bármilyen tisztséget is viselhet a pártban.

A párt ezért követeli, hogy Balogh Artúrt azonnal vegyék le az országos listáról, váltsák le a Roma Tagozat elnöki tisztségéből és zárják ki a pártból. Amennyiben ezt nem teszik meg, az egyértelmű hadüzenet minden törvénytisztelő és békés állampolgár ellen.

Balogh Artúr nem a cigány-magyar együttélés megoldásában érdekelt, hanem az ellentétek elmélyítésében - mondta a Jobbik politikusa.

Pesti Riport: Ez az eset mutatja, az úgynevezett baloldalon morálisan már nincs lejjebb. Mesterházyék tovább már nem tudnak süllyedni. Zsák a foltját…