Politika

Toroczkai: egy afgánnak is több joga van Magyarországon, mint egy magyarnak - így „védi” meg a kormány az országot a migránsoktól

A Mi Hazánk Mozgalom elnökének Fb-bejegyzése azzal a hírrel összefüggésben, hogy egy garázda, bántalmazó, rongáló afgán állampolgárt csupán 180 órányi közérdekű munkára ítélt a bíróság.

„Hogyan élhetett itt évek óta ez az afgán „menekült” is?”

„Egy régi mozgalmi tagunk 4 év letöltendő börtönt kapott 2011-ben, mert meglökött egy rendőrt és ellenállt a rendőri intézkedésnek.

Most 180 óra közérdekű munkára ítélték tulajdonképpen ugyanezért azt az afgán ifjú „menekültet”, aki ezen felül a rendőri intézkedés előtt az utcán megtámadott egy fiatal magyar párt, a lányt és a fiút is megütötte, aztán garázdálkodott egy buszon, végül a magyar nép pénzéből vásárolt busz szélvédőjét is betörte.

Egyáltalán: hogyan élhetett itt évek óta ez az afgán „menekült” is? Miközben állítólag a kormány minden migránstól megvédi Magyarországot?

A Fidesznek nem a közigazgatási bíróságokat kellene a saját képére formálnia (hogy a magyar polgárok nehezebben léphessenek fel az állammal szemben), hanem úgy általában az igazságügyet kellene végre rendbe tenni, mert jelenleg úgy tűnik, hogy egy afgánnak is több joga van Magyarországon, mint egy magyarnak.”