Politika

Orbán: az ostromlott Európa csak szusszanásnyi időt kapott

Magyarország minden körülmények között meg fogja védeni a családjait, legyen bármekkora is a brüsszeli ellenszél - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Családok Budapesti Világtalálkozóján.

A migránsáradat java még hátra van

Az eseményt megnyitó beszédében a miniszterelnök hangsúlyozta, az emberek fellázadtak, és kikényszerítették a változást, ez pedig jó hír. De a migránsáradat java még hátra van, mert az emberek a „magas nyomású” helyekről Európa felé indulnak. Csak idő kérdése, hogy újraindítsák a „szállítószalagot”.

A manchesteri terrortámadás kapcsán a kormányfő ismét megerősítette, hogy Magyarország teljes mellszélességgel kiáll Nagy-Britannia mellett, minden erőnkkel azon leszünk, hogy Európa jövője biztonságba kerüljön. Orbán Viktor szerint ma számtalan ember kérdezi a kontinensen, hogy hány párizsihoz, brüsszelihez, berlinihez vagy manchesteri hasonló eseménynek kell Európában történnie ahhoz, hogy végre erőt vegyünk magunkon és hajlandóak legyünk megvédeni magunkat.

Magyarország emiatt fokozni fogja az Európai Unió déli határainak védelmét, és senki olyat nem enged be, akinél csak a halvány gyanúja is felmerül annak, hogy meg akarja támadni a családjainkat, gyermekeinket.

„Magyarország minden körülmények között meg fogja védeni a családjait, legyen bármekkora is a brüsszeli ellenszél” - jelentette ki.

Orbán Viktor elmondta, hogy az ostromlott Európa szusszanásnyi időt kapott politikája újjászervezésére, sorai rendezésére, de Brüsszelben még nem ez a dal a sláger, az ottani beszéd a politikai korrektség foglya. Azt, aki rá mer mutatni a kulturális konfliktusokra, a bevándorlás és a terrorizmus összefüggéseire, azt szélsőségesnek mondják - hangsúlyozta Orbán Viktor.