Politika

Zavar a gépezetben: az MSZP-frakció kirúgta Botka emberét

Sztárgázsinak is nevezhető, havi 1,1 millió forintos juttatásról állapodott meg korábban Botka László bizalmasával, Kerényi Györggyel a szocialista párt. Az MSZP-frakció ebből 800 ezer forintot, a párt pedig 300 ezret biztosított volna a szocialisták új kommunikációs vezetőjének. Az egyezség azonban tiszavirág-életűnek bizonyult, mivel a frakcióban és az országos elnökségben is kiverte a biztosítékot a Czeglédy Csaba őrizetbe vételét követő kommunikáció.

Sokan nem kedvelik a pártban

Ismert, miután a párt szombathelyi frakcióvezetőjét - nyolc társával együtt - nagy összegű, hárommilliárd forintos költségvetési csalással meggyanúsították, Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje azt jelentette be, hogy a párt etikai bizottságával vizsgáltatja az ügyet, illetve felfüggeszti politikustársuk ügyvédi irodájával kötött keretszerződésüket.

Mivel a szocialisták nagy többsége szerint a Czeglédy melletti szolidaritást kellett volna hangsúlyozni, továbbá kifogásolták Tóth Bertalan frakcióvezetővel való inkorrekt viszonyát, a képviselőcsoport csütörtökön felmondta a Kerényivel kötött megállapodást, sőt parlamenti belépőjét is visszavonták - írja a Magyar Idők.