Politika

Lázár: Kétballábas focistáknak őrült pénzeket kifizetni, hogy ugrabugráljanak, ez a legnagyobb piramisjáték

Lázár János leszerelt kancelláriaminiszter szerdán a Csongrád megyei Földeákon járt, hogy átadja a falu iskolájának vadonatúj műfüves focipályáját. 

Nem szívleli a futball közeget

A fideszes politikus természetesen elbeszélgetett a helyiekkel, és kiderült, hogy nemsokára 700 milliós sportcsarnokot is kapnak a lurkók. 

Teljesen békebeli hangulatban csordogált az esemény, mígnem Lázár egy öltönyös úrral - alighanem az iskola igazgatójával - elegyedett beszélgetésbe, aki éppen azt magyarázza, az a baj a mai focival, hogy a fiataloknál rögtön a pénz kerül előtérbe, az hajtja őket. Lázár köszönte szépen a „gólpasszt”, és már tüzelt is: 

„Tudod, az a legborzalmasabb, hogy van, aki még pénzt is fizet azért, mert rosszul játszik egy csapat. Ez a teljes őrület. Ez a világ egyik legnagyobb piramisjátéka: kétballábas focistáknak óriási pénzeket fizetni azért, hogy ott ugrabugráljanak, és semmi eredmény nincs. Elég súlyos helyzet” - heherészett jókedvűen a korábbi munkatársaihoz képest kisimult kormánypárti képviselő, az Orbán-kabinet néhai ragadozója, aki híres volt arról, hogy - a kollégák többségével ellentétben - messziről kerülte a futballstadionok VIP-páholyait, és nem szívleli a futball közeget.