Politika

Az MSZP elnöksége és választmánya is támogatja Botka miniszterelnök-jelöltségét

A szocialista párt elnöksége és választmánya is egyhangúlag támogatta szombaton, hogy Botka László szegedi polgármester legyen az MSZP miniszterelnök-jelöltje - jelentette be a két testület vezetője, Budapesten, sajtótájékoztatón.

Orbán kihívója Botka, a Fidesz kihívója pedig az MSZP

Molnár Gyula pártelnök arról beszélt: a magyar választók jelentős része eldöntötte, hogy 2018-ban ezt a hatalmat le kívánja váltani; a következő néhány hónap kérdése, hogy ki lesz az, aki ezt a változást vezeti. Jelezte: azt szeretnék, hogy Botka László vezetésével az MSZP meghatározó szereplőként vegyen részt ebben a folyamatban.

A pártelnök hangsúlyozta: a jövő szombati kongresszus dönt az MSZP miniszterelnök-jelöltjéről, és ha Botka Lászlót megválasztják, másnaptól már úgy tekintenek rá, mint akit Magyarországnak, a civileknek, a szakszervezeteknek, az értelmiségnek ajánlanak kormányfőül, és a demokratikus ellenzéki pártoknak is, amelyek 2018-at a változás évévé kívánják tenni.

Hiller István, a választmány elnöke a sajtótájékoztatón kijelentette, „ha van alternatíva, akkor van változás”. Mint mondta, ehhez vezetőre és meggyőző mondanivalóra van szükség, ezt pedig Botka Lászlóval és a jövő hét közepén bemutatandó “új társadalmi szerződéssel” az MSZP felmutatja.

A választmányi elnök hangsúlyozta: az „Ajánlat a nemzetnek” címet viselő hosszú távú stratégiai dokumentum a baloldal és az MSZP értékeit is világossá teszi.

Orbán kihívója Botka, a Fidesz kihívója pedig az MSZP - jelentette ki Hiller István.