Politika

Népszavazást kezdeményez a Mi Hazánk Mozgalom a homoszexuális propaganda köznevelési intézményekből való kitiltásáért - most újra színt vallhat a Fidesz is

Ügydöntő népszavazást kezdeményez a Mi Hazánk Mozgalom annak érdekében, hogy a köznevelési intézményékből tiltsák ki az LMBTQ-propaganda minden ágát - jelentette be Toroczkai László, a párt elnöke.

Az elmúlt években a Fidesz-kormány anyagilag támogatta a genderlobbit

A pártelnök rámutatott, hogy Ásotthalmon már 2016-ban rendeletet alkottak arról, hogy az LMBTQ-propagandát a település valamennyi közintézményéből tiltsák ki.

„Nem csak Vona Gábor határolódott el akkor ettől a rendeletünktől, hanem a kormánymegbízott asszony is továbbította a Kúriához. Majd az Alkotmánybírsághoz is eljuttatta ezt a rendeletünket. Így végül ketten együttesen úgy döntöttek, hogy meg kell semmisíteni. A küzdelmet azonban, mint ahogy az elmúlt napok és hetek eseményei is mutatják, nem adtuk fel” - emlékeztetett Toroczkai.

A radikális jobboldali párt elnöke szerint az elmúlt években a Fidesz-kormány anyagilag támogatta a genderlobbit. Dúró Dóra ráadásul korábban beadott egy határozati javaslatot, amelyet mind a Fidesz, mind a balliberális oldal lesöpört az asztalról. Ez a határozati javaslat az LMBTQ-propaganda kitiltását célozta volna az óvodákból és az iskolákból.

„Ki kell jelentenünk, hogy a balliberális oldal támogatja ezt a szexuális aberrációkról szóló propagandát. Ugyanakkor a jelenlegi kormánypárt nem csak, hogy eltűri, hanem időnként még támogatja is őket. Ezért úgy döntöttünk, hogy ügydöntő, országos népszavazást kezdeményezünk ebben a kérdésben, melynek célja az, hogy olyan törvény szülessen Magyarországon, amely ennek a fajta LMBTQ-propagandának valamennyi formáját kitiltja a köznevelési intézményekből. Ami azt jelenti, nem pusztán a mesekönyvekről beszélünk, amelyeket átírtak. Önmagában nem csak erről szól kezdeményezésünk, mert arra is van példa, hogy bújtatott propagandával tömik a gyermekeink fejét. Elviszik például őket színházi előadásokra, de elfelejtik elmondani, hogy a darabban rejtett homoszexuális propaganda lesz látható” - összegezte Toroczkai László.