Politika

Újabb botrány a március 15-i díjak körül: a Táncsics-díjnál is átnyúltak a fejek felett

Tovább nő az idei március 15-i díjazottak körüli botrány, újabb kitüntetés-odaítélő testületről látszik kiderülni, hogy csak biodíszlet.

 

Orbán emelte be a listába

A kormány kitüntetettei miatt tiltakozott a Mazsihisz, mert Takaró Mihály mellett Döbrentei Kornél is rasszista - szerintük. Aztán a Munkácsy-díj bizottság egyik tagja, Krajcsovics Éva mondott le, mert a díjazottakat mindenféle szakmai szempont mellőzésével választották ki, amihez ő a továbbiakban nem kíván asszisztálni.

A Népszava arról ír, hogy a Táncsics-díjazottak között is van két ember, Földi-Kovács Andrea, a HírTV műsorvezetője (fotónkon), valamint Farkas Emese, az Echo TV programigazgatója, akik eredetileg nem is voltak a díjra felterjesztettek listáján. Őket kívülről emelhették be a listába, vélhetően még Kásler Miklós feje felett is átnyúlva. A lap szerint ez nem lehetett más, mint Orbán Viktor miniszterelnök.

Pedig a bizottságban nagy vita zajlott több jelöltről is, többek közt a kultúrharcos Szakács Árpád érdemeiről, akit azonban végül nem terjesztettek díjra. Így Orbán bohócot csinálhatott a bizottságból és a miniszteréből is.