Politika

Mi már jól élünk, így a kormány most Ugandát támogatja több mint ötmilliárd forinttal - azt nem árulták el, mire folyik el a pénzünk

A kormány több mint ötmilliárd forinttal támogatja az Ugandai Köztársaság felzárkóztatására irányuló törekvéseit - az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlönyben jelent meg.

Kövér László Ugandában bohóckodik

A Magyar Közlöny 2019. évi 37. számának 974. oldalán elrejtett határozat azzal nyit, hogy a kormány támogatja az Ugandai Köztársaság felzárkóztatására irányuló törekvéseket, ezért egyetért egy átfogó, az országban megvalósuló nemzetközi fejlesztési program megvalósításával.
Erre a célra az idei költségvetésből 2,4 milliárd forintot, míg a jövő éviből 2 milliárd 768 millió forintot biztosít. A kettő együtt 5 milliárd 168 millió forintot tesz ki.

A határozat nem szól arról, hogy konkrétan milyen fejlesztéseket támogat Magyarország.

Ugandát gyakran emlegetik az afrikai diktatúrák között. A kelet-afrikai országot kritizálják a mindent átható korrupció miatt is: a Transparency International listáján 180 országból a 149. legkevésbé korrupt - vagyis a 31. legkorruptabb - ország a világon. Nem éppen szívderítő érdekesség, hogy Magyarország ugyanebben a rangsorban a 64. legkevésbé korrupt ország.