Politika

Fürjes az M1 Karácsony-interjúja után: „Ez vállalhatatlan volt”

A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár úgy véli, jó, hogy a főpolgármesteri interjú nem az októberi választások előtt készült, mert akkor még nagyobb vereséget szenvedett volna a Fidesz.

 

Butácska kérdésekkel akarta megszorongatni Karácsonyt

Karácsony Gergely főpolgármester végre lehetőséget kapott a köztévében, a 100 napos főpolgármestersége után interjút készítettek vele, először regnálása során. A beszélgetésben - sok egyéb ostobaság mellett - a következőkről volt szó:

·         a köztévé riportere számon kérte Karácsony Gergely főpolgármestert a mínusz egy fokos hideg idején, hogy a kampányban tett ígérete ellenére miért nem biciklivel érkezett az MTVA Kunigunda utcai székházába;

·         a riporter rákérdezett arra is, hogy a klímavészhelyzet kihirdetése milyen konkrét intézkedésekben mérhető, szólnak-e már a szirénák.

Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár ezt követően a Twitteren posztolt.

„Jó, hogy nem a választás előtt készült az M1 Karácsony-interjú” - írta.

Ugyanis szerinte akkor több ellenzéki, kevesebb fideszes polgármester és képviselő lenne, „érthetően” - tette hozzá.

Jó, hogy nem a választás előtt készült az M1 Karácsony interjú - több ellenzéki, kevesebb fideszes polgármester és képviselő lenne, érthetően. Sokszor éri méltatlan támadás a köztévét, de ez a tegnapi vállalhatatlan volt. Vállalhatatlan a főpolgármester és a budapestiek felé.” - írta Fürjes Balázs.

Egyre többen vannak azon a véleményen, hogy a kormánynak, a Fidesznek a saját médiája okozza a legnagyobb károkat.