Politika

Felfüggesztették Volner János párttagságát

Az elnökség péntek éjjeli döntése után szombaton elindult az etikai vizsgálat Volner János ellen, az Etikai bizottság pedig az eljárás idejére felfüggesztette a képviselő párttagságát - közölte Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója.

Többek szerint Volner a Mi Hazánk Mozgalomba tart

Volner Jánost pénteken, este zárták ki a Jobbik képviselőcsoportból, miután egy körlevélben rendkívüli tisztújítást kezdeményezett, ami aztán viharos gyorsasággal terjedt szét a fideszes sajtóban. 

Volner Jánossal együtt távozott Fülöp Erik és Apáti István is. Bár felszólították őket, hogy a Szent Koronára tett esküjükhöz híven adják vissza a mandátumukat, Dúró Dórához hasonlóan ezt nem tették meg. Fülöp Erik a Facebookon azt üzente, a pártból is kilép, így ellene nem lehet etikai eljárást indítani - mondta Szabó Gábor, aki hozzátette: arról még nem döntöttek, hogy lesz-e tisztújítás, mivel Volner János és Apáti István a Jobbik eddigi alelnökei voltak.

Egyes információk szerint már történtek egyeztetések Dúró Dóra és Kövér László között arról, hogy a Fidesz a házszabály módosításával teheti lehetővé Mi Hazánk Mozgalom parlamenti frakciójának megalakítását. Dúró Dóra egyelőre cáfol, ráadásul egy képviselőre még szükségük van Toroczkai Lászlóéknak.