Sport

Kiesett a Debrecen: a pályára rohanó, feldühödött szurkolók lerángatták a mezt a játékosokról

Nem tudta legyőzni hazai pályán a kiesési rangadón a Debrecen a Paksot, ezzel kiesett az NB I-ből. A hajdúsági klub az elmúlt két évtized legeredményesebb hazai csapata volt, 2004 óta hét bajnokságot nyertek, igaz a legutóbbit 2013-14-ben, voltak a BL- és az Európa-liga főtábláján is. Még az előző szezonban is bronzérmesek voltak.

Ebben a bajnokságban gyalázatos teljesítményt nyújtott a Debrecen

A csapatnak ebben a szezonban három edzője is volt, decemberig Herczeg András, a korábbi sikeredző, aztán Vitelki Zoltán, a végére Kondás Elemér ugrott be, aki utoljára volt bajnok a Debrecennel, de neki sem sikerült bent tartania a csapatot. 

Az utolsó körben a Debrecennek le kellett volna győznie a Paksot, akkor bent maradnak. Nem sokon múlt, pár centin, a 92. percben, 1-1-es állásnál hatalmas kapufát lőttek, de a labda a gólvonalra pattant a felső lécről.

A meccs elfújása után a mérges szurkolók elözönlötték a pályát, és a mezt levételét követelték a játékosoktól. Aki nem vette le, arról lerángatták a felsőt, lökdösték, szidalmazták a futballistákat.

Kósa Lajos debreceni fideszes országgyűlési képviselő ezt posztolta a Facebookon: „DVSC-Paks 1:1 Kiestünk. Borzalmasan fáj. Hajrá LOKI!”