Sport

Litauszki: „Hetek óta krízishelyzet van Újpesten, hétről hétre ezt a szart hozzuk”

Az Újpest 1-0-s vereséget szenvedett a MOL Fehérvár FC-től a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, így a lila-fehérek búcsúztak a sorozattól. A találkozó után a lilák csapatkapitánya, Litauszki Róbert feldúltan, könnyeivel küszködve nyilatkozott az M4 Sportnak.

A csapatkapitány érzi, valami nagyon nincs rendben Újpesten...

„Hetek óta krízishelyzet van Újpesten. Nem is tudom, mit várunk, nehéz így higgadtan nyilatkozni. Hétről hétre ezt a szart hozzuk. Nem nyerünk párharcot, minden labdát eladunk, így nem lehet játszani. Az ellenfél rúghatott volna 5-6 gólt a hibáinkból. Labdaszerzés helyett, amikor ígéretes passzt adhattunk volna, akkor odaadjuk az ellenfélnek a labdát. Hétről hétre ez van, nem tudom, mit akarunk így. Mindenkinek el kellene gondolkoznia, önmagába kéne néznie, aztán kicsit küzdeni kellene, mert ez nem elég” - mondta Litauszki Róbert, aki arra a riporteri kérdésre már nem tudott választ adni, mi lehetne a megoldás az együttes számára.

Pesti Riport: A megoldás valószínűleg élvonalbeli képességekkel rendelkező labdarúgók igazolása lehetne, ám a belga Roderick Duchatelet évek óta nem hajlandó pénzt áldozni minőségi futballistákra. Vicc, amit ez az ember művel. Továbbá azon is érdemes lenne elgondolkodni, hogy a mindenre bólogató, mindenhez asszisztáló edző, a szerb Nebojsa Vignjevics Újpest szintű szakvezető-e…