Sport

Elegük lett: az Újpest-szurkolók a Fradi elleni meccset is bojkottálják

A hét elején a Pesti Riport is beszámolt az Újpest FC szurkolói csoportjainak közös közleményéről, amiben úgy határoztak, hogy nem látogatják tovább kedvenc csapatuk mérkőzéseit, tiltakozva ezzel a belga tulajdonos, Roderick Duchatelet döntései ellen.

 

A szurkolók eltökéltnek tűnnek

Az eltökélt szándékukat mi sem bizonyítja jobban, hogy a legnépszerűbb közösségi oldalon a vezető szurkolói csoport már létre is hozott egy eseményt a február 8-i, Ferencváros elleni hazai rangadó napjára, ami a derbi bojkottálására szólítja fel az újpesti drukkereket.

Úgy tűnik, a felhívás egyelőre nyitott fülekre talált, szombat délig ugyanis alig több mint 40 darab jegy fogyott el a kapu mögötti hazai szektorokba.

Az Újpest tegnap megalázó, 4-0 arányú vereséget szenvedett Debrecenben. A nézők egy teljesen szétesett, demoralizált lila-fehér csapatot láthattak.

A szerb Nebojsa Vignjevic így értékelte csapata „produkcióját”: „Önbizalom nélkül, karakter nélkül, remegő lábakkal játszottunk már az elejétől. A Debrecen kihasználta a számtalan hibánkat, ma semmi nem akart összejönni, nem volt bennünk energia és küzdőszellem. Máskor is előfordult, hogy kikaptunk, de akkor legalább küzdöttünk és harcoltunk, ma azonban ez teljesen hiányzott a csapatból.”

A vezetőedző a saját felelősségéről szemérmesen hallgatott…