Sport

Hosszú Katinka dühöng, búcsút mondhat edzésmódszerének

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka és férj-edzője, Shane Tusup magyar szinten egyedülálló módszert talált ki pár éve. A létező összes világkupaversenyen elindult az Iron Lady, ahol szakajtószámra nyerte az érmeket. Leszámítva a tavalyi olimpián, az Európa-bajnokságon, az országos bajnokságon, rövidpályás vb-n szerzett medáliákat, 172 arany-, 35 ezüst- és 17 bronzéremig jutott, amit leírni is szédítő.

„Így csak unalmasabb lett a sport...”

Ezzel nem csak irgalmatlan mennyiségű pénzt keresett, de az úszónő ezeken a viadalokon gyakorolta be azokat a versenyhelyzeteket, amelyeket a nagyobb világversenyeken, például Rióban át kellett élnie. Így az olimpián már olyan idegállapotban úszhatott, mintha edzésen vagy éppen egy vk-versenyen úszna.

Nos, a módszernek részben vége, Hosszú legalábbis erről panaszkodik friss posztjában Facebookon és Instagramon:

„Innovatív ötlet a FINA részéről???! Maximum 4 start per úszó állomásonként a Világkupán??! Gratulálok FINA, így sikerült biztosítani, hogy nem úszhatok és nyerhetek annyit idén...de mást nem. „A változások pozitív visszacsatolást kaptak az edzőktől és versenyzőktől” - csak éppen minket nem kérdeztek... És ezért nem tart az úszósport előrébb globálisan.. Nehogy az úszók többször ússzanak, mert véletlenül túl sok figyelmet kap az úszás... Így csak unalmasabb lett a sport... Hihetetlen.”

Hosszú joggal dühöng, a Nemzetközi Úszószövetség szabálymódosítása kettétöri eddigi jól bevált módszerüket, amelyre évek óta alapozták felkészülésüket.

Kíváncsian várjuk, vajon a világ legjobb úszónőjének szava ér-e annyit, hogy a FINA változtasson?