Sport

Példátlan: azért büntették meg az Újpestet, mert szurkolói Orbánnal való orális szexre szólítottak fel

A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága minden kedden kihirdeti határozatait, amelyek többnyire tartogatnak nyalánkságokat. Ilyen az Újpestre kirótt - újabb - 400 ezer forintos büntetés is.

Az MLSZ elnöke és Orbán: beszédes fotó...

A meccset simán, 3-0-ra elveszítő hazaiak szurkolói kórusban szólították fel a Videoton drukkereit, hogy kezdjenek orális szexbe Orbán Viktor miniszterelnökkel.

A kapocs a klub és a kormányfő között köztudott: a fehérváriakat egy sor olyan gigacég támogatja, amelynek vezetője szoros kapcsolatot ápol Orbánnal, és rendre zsíros megrendeléseket kap.

A hivatalos indoklás szerint az Újpest azért bűnhődik, mert szurkolói az ellenfelet, más szervezetet és egy politikust szidtak. Utóbbi az igazán érdekes, mert a szövetség eddig még soha nem rótt ki büntetést azért, mert a fanatikusok közszereplőt pocskondiáztak volna.

Azt azért érdemes megjegyezni, hogy, aki járt már NB I-es meccsen, hallhatta ezt a bizonyos orbános rigmust a lelátón, nem csak Újpesten, szóval érdekes, hogy a szövetségnek, illetve a meccseken dolgozó ellenőröknek eddig nem bántotta a fülét a trágárság - csak most, a Megyeri úton.