Sport

Orbán megmutatja, ha beledöglünk is: Budapest telt házas Eb-meccseket rendez

Az Európai Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján hozta nyilvánosságra, hogy nyolc város - köztük Budapest - biztosan nézők előtt rendez mérkőzéseket a nyári Európa-bajnokságon. Az UEFA közlése szerint Magyarország egyedüliként vállalta, hogy a járványügyi intézkedések betartása mellett telt házas meccsekre kerülhet sor a Puskás Arénában. München, Dublin, Bilbao és Róma április 19-ig kapott haladékot a döntésre és a végleges terv prezentálására.

 

Magyarország egyedüliként vállalta a 100 százalékos kapacitást

Az UEFA közleményében kiemelte: köszönetét fejezi ki a tagszövetségeknek, valamint a nemzeti és helyi hatóságoknak, amelyek szorosan együttműködnek az UEFA-val a szurkolók biztonságos visszatérése érdekében. Az európai szövetség az egészségügyi világszervezettel, a WHO-val is együttműködik annak érdekében, hogy csökkenteni tudja a koronavírus-világjárvány jelentette kockázatokat - tájékoztatott az mlsz.hu.

Nyolc rendező város már megerősítette, hogy a járványhelyzet, valamint a helyi átoltottság előrelátható júniusi-júliusi alakulása alapján a stadionja várhatóan mekkora kapacitással fogadhat szurkolókat:

·         Budapest - egyedüliként - 100 százalékos kapacitással,

·         Szentpétervár és Baku 50 százalékos,

·         Amszterdam, Bukarest, Koppenhága és Glasgow 25-33 százalékos,

·         London 25 százalék kapacitással a három csoportmeccsre, az elődöntőre és a döntőre várhatóan magasabbal.

Ezzel szemben München, Róma, Dublin és Bilbao április 19-ig kapott haladékot az UEFA-tól, hogy bejelentse végső döntését a szurkolók beengedését illetően.