Sport

Újpesti címerharc: különleges szurkolás lesz

Hosszú évek óta tart a címer körüli harc és vita Újpesten. A részleteket már minden futball őrült ismeri, az Újpest FC és az UTE jogi vitája a szurkolói életre is kihatással van. A dolog jelenleg ott tart, hogy az Újpest FC játékosai kettős címerrel a mezen lépnek pályára, ám még ez sem volt elég ahhoz, hogy a kialakult helyzet miatt tüntető legfanatikusabbak visszatérjenek a lelátóra (egyszer már tettek így, majd megint a távolmaradás mellett döntöttek).

Nem csak a szurkolók, az eredmények is hiányoznak

Viszont a jövő hét pénteken különleges alkalomra kerül sor, legalábbis az egyik szervezett szurkolói csoport nem mindennapi eseményre invitálja a többieket.

A dolog érdekessége, hogy az eseményre az FTC elleni, idegenbeli Derbi előtt kerül sor, ami mindkét csapat szurkolótáborának a legfontosabb párosítás.

Korábban, szintén ugyanez a szurkolói csoport levélben kérte Roderick Duchatelet tulajdonost, hogy állítsa vissza az eredeti állapotot, és akkor a legnagyobb rivális ellen visszatérnek a lelátóra, majd maradnak a többi mérkőzésre is. Az Újpest FC első embere azonban jelezte, hogy ezt nem tudja megtenni.

A lila-fehér drukkerek a belga tulajdonost tartják felelősnek az újpesti labdarúgás hanyatlásáért.

A VIOLA FIDELITY bejelentése:

„ÚJRA ZENG A D-LELÁTÓ! TÖLTSÜK MEG A KAPU MÖGÖTTI RÉSZT! 
Sziasztok!

Hosszú idő után újra együtt az Újpestért!
Jövő hét pénteken egy edzéslátogatásra invitálunk mindenkit, ahol meccshangulatot fogunk teremteni! 

Közel 60 percben újra kikerülnek a D lelátóra a drapik, zászlók és igen, lesz szervezett szurkolás! Szeretnénk a csapattal éreztetni azt, hogy mennyire fontos mérkőzés vár rájuk, hisz attól, mert jelenleg nem vagyunk bent, a derbi az derbi! 

Most kizárólag őket akarjuk feltüzelni, de közben tervben van egy másik megmozdulás, ahol a kialakult problémáknak fogunk hangot adni!

Továbbra is úgy gondoljuk, hogy Roderick Duchatelet és Őze István ténykedései teszik tönkre az újpesti labdarúgást, nem foglalunk állást egyik oldalon sem, mindkettőjüket egyformán bűnösnek tartjuk!

Ennek ellenére október 23-án gyertek el minél többen és mutassuk meg mindenkinek, hogy milyen az mikor a 12. játékos újra a lelátón van!

Találkozunk a Megyeri úton 16:15-kor!
Hajrá Lilák Mindörökké!”