Sport

Most éppen fiatalkorú úszók szexvideója miatt áll a bál a szövetségben

Újabb botrány körvonalazódik az úszók körül, ezúttal fiatalkorú sportolók szexvideója került fel a világhálóra. Az úszószövetség vezetője állítólag nem tud semmit.

Egymást érik a botrányok a sportágban

A két fiatalkorú szexuális aktusát telefonnal felvették, majd feltöltötték az internetre a versenyzőtársak. Az eset három hete, a debreceni országos bajnokságon történt. Hornyák Viktor, a debreceni Széles Sándor Úszó-Nevelő Műhely vezetőedzője úgy nyilatkozott, gyalázatosnak tartja, hogy ilyen megtörténhetett.

„Az nem létezik, hogy egy vezető klub fegyelmi vizsgálatot folytat le, felbontja a sportolója szerződését és a szövetség vezetése nem tud erről. Ha nem tud egy ilyen ügyről, akkor alkalmatlan egy ilyen szervezet irányítására. Amennyiben tud róla, de nem lép, akkor is azonnal távoznia kell mindenkinek, akinek kötelessége lett volna fellépni, de inkább hallgatott. Érdemes megnézni, mi történt az MTK úszóedzőjének, Tóth Ramónnak az ügyében (a tréner állítólag aktképeket küldött magáról fiatalkorú versenyzőknek, Bienerth Gusztáv azt ígérte, a szövetség kivizsgálja a történteket - a szerk.). Semmi, lapít és hallgat a szövetség.” - magyarázta Hornyák.

A felvételt készítő fiúval szemben klubja fegyelmi eljárást indított, és el is küldték a versenyzőt. A szövetség elnöke, Bienerth Gusztáv állítja, hogy nem tud semmit. Hornyák szerint ez lehetetlen, ugyanis ha fegyelmi indul egy versenyző ellen, arról a szövetség vezetősége tud.

Bienerth Gusztáv azt ígérte, a szövetség kivizsgálja a történteket.