Aktuális

Nagy Elek ujja beleért a bilibe: rájött, hogy szinte senki nem akarja a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara élén látni

Nagy Elek, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöke október elején még azt tervezte, hogy harcba száll Parragh Lászlóval szemben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöki székéért. Ennek mintegy felvezetéseként megjelent egy interjú Nagy Elekkel a Pestisracok.hu portálon, amelyben a nagyvállalkozó alaposan lehúzta a vizes lepedőt Parraghról, akit gyakorlatilag alkalmatlannak titulált az elnöki tisztségre.

Parragh László ellen nem volt esélye

A Pestisracok.hu Nagy elekkel készített interjúja itt olvasható:

https://pestisracok.hu/nagy-elek-a-ps-nek-vegre-valodi-vallalkozok-vezessek-az-orszagos-kamarat-es-ne-egy-foallasu-elnok-interju/

Azok után, hogy a támadó hangvételű cikk megjelent a kormánypárti hírportálon, sokan azt hitték, Nagyot sem Isten, sem ember nem állíthatja meg, az október végi tisztújító küldöttgyűlésen lesöpri a 20 éve regnáló Parraghot.

Nem így történt.

A 24.hu arról számolt be, hogy a Főtaxi és a Bizományi Áruházak tulajdonosa visszalépett a jelöléstől, és már nem kíván az MKIK vezetője lenni. „A koronavírus-járvány megakadályozta abban, hogy a területi kamarák nagy többségét személyesen meg tudja látogatni, hogy elmondhassa elképzeléseit. Ezért úgy ítélte meg, azzal a törekvésével, hogy új irányokkal más szellemiségű vezetés honosodjon meg az országos kamarában, nem tudta mozgósítani azt a kritikus tömeget, ami a változáshoz szükséges” - magyarázta a BKIK a lapnak Nagy Elek döntésének okát.

Biztosra vehető, hogy nem a koronavírus-járvány akadályozta Nagyot abban, hogy maga mellé állítsa a területi kamarák többségét. A Pestiriport.hu információja szerint a BKIK elnökének olyan kevés jelölést sikerült begyűjtenie, hogy jobbnak látta megelőzni a látványos lebőgést, és ezért visszavonulót fújt.

„Parragh László és Nagy Elek nem ugyanaz a „kávéház”. Előbbi élvezi a kormány támogatását, utóbbi nem” - mondta a bulvárportálnak egy fideszes országgyűlési képviselő. „Sokak szerint Nagyon még a BKIK „kabátja” is lötyög, ezért érthetetlen, egyáltalán hogyan gondolhatott arra, hogy ő lesz az országos kamara elnöke.”