Bűnügy

Hamis adásvételi szerződéssel kaparintották meg a hagyatékot - az okiratokat egy olyan ügyvéd „ellenjegyezte”, aki évekkel korábban elhunyt

A megalapozott gyanú szerint az 55 éves budapesti H. Ferenc és hat társa hamis szerződésekkel megszerezték egy elhunyt nő két Budapest II. kerületi lakását, két garázsát és a józsefvárosi üzlethelyiségét. Az elkövetők - tévesen - azt feltételezték, hogy az elhunyt nőnek nincsenek rokonai, így az ingatlanokat nem örökölte senki.

A nyomozók három férfit őrizetbe vettek

Az idős nő 2017. májusi halála után az ingatlanokat a 47 éves budapesti T. Zoltán nevére íratták egy hamis, 2017 júniusára dátumozott adásvételi szerződéssel, amelyet egy olyan ügyvéddel „ellenjegyeztettek”, aki 2009-ben szintén elhunyt. Az elkövetők a bűncselekményt azzal próbálták leplezni, hogy hamis szerződésekkel továbbértékesítik a 71,5 millió forint értékű ingatlanokat.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztályával együttműködve 2018. június 19-én, Budapesten elfogta mind a hét személyt, majd csalás bűntett és más bűncselekmény miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A nyomozók közülük három férfit őrizetbe vettek és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására - tájékoztatott a rendőrség.