Média

„2010 után az ellenzéki pártok képtelennek bizonyultak betölteni azt a szerepüket, amiért a választók bejuttatták őket a parlamentbe” - állítja az ATV főszerkesztője

2010 után az ellenzéki pártok képtelennek bizonyultak betölteni azt a szerepüket, amiért a választók bejuttatták őket a parlamentbe, és bizonyos szempontból a média vette át az ellenzéki pártok helyét - jelentette mi a Mandiner.hu-nak adott interjúban Gavra Gábor, az atv.hu főszerkesztője.

 

Gavra Gábor az interjúban elmondta, nagyon szerencsés volt, hogy eljött a HVG-től, és ki tudott lépni abból a szerepből, amelybe a 2010-es évek elején egyre inkább belebonyolódott. Mint fogalmazott, a HVG-re is igaz volt, hogy a pártok szerepét igyekezett betölteni.

„Félig-meddig kívülállóként most így látom, hogy ez a tendencia azóta csak erősödött. Ez szerintem zsákutca - az volt az én életemben is, de az általában is, itthon is, vagy a Trump-ellenes háborúban a demokraták szövetségeséül szegődött amerikai mainstream média esetében is.”

Kitért arra, az atv.hu főszerkesztőjeként tudatosan kerüli a pártpolitikai témájú véleménycikkeket, mivel szerinte irreleváns és káros lenne pártpolitikai kérdésekben véleményt mondania. Ugyanakkor hozzátette: „más a helyzet azokkal az értékrendbeli kérdésekkel, amelyek az utóbbi időben egyre fontosabbak lettek a számomra. Ötgyerekes apaként markáns véleményem van a család és az abortusz kérdéséről, az utóbbi kérdésben pedig vállaltan kisebbségi, életpárti álláspontot képviselek”.