Politika

Karácsony Gergely eredménytelennek tartja az egyeztetést a kormánnyal

A főváros és a kerületek csütörtökön ültek le egyeztetni a kormánnyal, hogy megállapodjanak a kompenzációról. Karácsony Gergely főpolgármester szerint a főváros 12 milliárd, a kerületeknek 10 milliárd forint bevételtől estek el. Ezért azt kérték, az ellenzéki vezetésű önkormányzatok kapják meg a korábban megígért, de visszavont támogatásokat. Ehelyett csak ígéretet kaptak. Ismét.

 

Kompenzáció helyett tollat és noteszt kaptak

Karácsony Gergely eredménytelennek tartja a főváros és a kerületek csütörtöki egyeztetését a kormánnyal. A találkozó célja az lett volna, hogy megállapodjanak az elvonások miatti kompenzációról. A főpolgármester egy tollat és egy noteszt felmutatva azt mondta: a fővárosi és a kerületi önkormányzatok ennyit kaptak. Az ígéret szerint mindenkivel külön-külön leülnek tárgyalni. Majd. - tette hozzá Facebook-posztjában.

Tájékoztatása alapján szerdáig a fővárosi önkormányzatnak 12 milliárd, a kerületeknek 10 milliárd forint bevétele esett ki a vállalkozásoknak adott iparűzésiadó-kedvezmény miatt. A Karácsony Gergely által közöltek szerint a  budapesti önkormányzatok nevében négy követelést fogalmaztak meg a tárgyaláson: az automatikus kompenzációt az iparűzési adó kiesése miatt, az ingyenes parkolás megszüntetését, továbbá kérték, hogy az ellenzéki vezetésű önkormányzatok kapják meg a korábban megígért, de visszavont támogatásokat, valamint azt, hogy a kormány kezdjen az önkormányzatokkal érdemi tárgyalásokat az európai uniós helyreállítási alap felhasználásáról.