Politika

Kósa Lajos: Jobbat tenne egy újabb választás Borkainak és Győrnek is

A Bayer-show vendége volt Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, az önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke. A vasárnap esti műsorban szóba kerültek a kampány során előkerült videók, amiről Kósa azt mondta minden ilyen jellegű ügybe keveredett politikust újraválasztottak saját településükön, de ennek ellenére nem elfogadható az, ami a videókon szerepel, legyen szó Újpestről vagy Borkai Zsoltról.

 

Elképzelhetetlen, hogy kitöltse a mandátumát

A győri polgármester ügyéről azt is elmondta, Borkai bár kilépett a Fideszből, „de ott, Győrben is lesz még ennek szerintem konzekvenciája, mert az egy megfontolandó kérdés, hogy akarja-e egy polgármester olyan helyzetbe hozni a saját városát, amilyenbe most Győr került. Szerintem ez nem helyes, tehát az a helyzet, hogy egy tisztességes választás, egyenlő feltételekkel, sokkal jobbat tenne Győrnek és neki is, mint bármilyen halogató magatartás."

A hvg.hu-nak nyilatkozó fideszes képviselők egyébként azt mondták Borkairól, hogy a nevéhez tapadó kínos botrány miatt nem tartják elképzelhetőnek, hogy kitöltse mandátumát, vagy akár fél évnél tovább a hivatalban maradjon.