Politika

Jobbik: Orbán Viktor hagyja, hogy a vírus diktálja a tempót

A Jobbik alelnöke szerint a kormányzat nem készült fel kellően a koronavírus-járvány második hullámára, ennek a levét pedig az emberek isszák meg. Szerinte a kormány a helyzetet „settenkedő, lopakodó kórházbezárásra” használja.

Ezt az ütemet nem fogja bírni az egészségügy

Lukács László György arról beszélt keddi budapesti sajtótájékoztatóján: nincs olyan életszerű, a jelenlegi helyzetben is alkalmazható eljárási protokoll, amely egyszerre védi az egészségügyi, szociális intézmények dolgozóit és ellátottjait.

„Orbán Viktor hagyja, hogy a vírus diktálja a tempót Magyarországon” - fogalmazott, hozzátéve, ezt az ütemet az ország akkor sem fogja bírni, ha az egészségügyben, a szociális ágazatban és a rendvédelemben dolgozók továbbra is minden erejüket megfeszítik.

Az ellenzéki politikus szerint a kormány a helyzetet „settenkedő, lopakodó kórházbezárásra” használja. Kormányzati szándékot lát arra, hogy ne nyissák újra a most bezárt osztályokat.

A jobbikos parlamenti képviselő széles körű, ingyenes tesztelést és maszkosztást sürgetett.

Schwarcz-Kiefer Patrik, a Jobbik Baranya megyei önkormányzati képviselője a mohácsi kórház belgyógyászati osztályának lezárását hozta példaként a sajtótájékoztatón, mondván, az intézkedést követően csak mintegy száz kilométernyi utazással kezeltethetik magukat a térségben élők. „Biztosra vehető, hogy az ország egyre több vidékén merülnek fel hasonló problémák a közeljövőben” - jegyezte meg.