Politika

Nekiment Orbánnak a DK: „be kellene fejezni a hazudozást vakcina ügyben”

A párt szerint „be kellene fejezni a hazudozást, és behozni a magyaroknak járó uniós vakcinákat”. A magyar kormány nem hívta le a hazánknak járó EU-s vakcinakeretet.

Valami bűzlik a vakcinák körül

A DK közleményében azt írta: nehéz olyan mondatot találni a miniszterelnök tegnap reggeli rádióinterjújában, amely ne lenne hazugság. Orbán Viktor egyrészt ismét azt mondta, hogy „a magyar baloldal oltásellenes, valahogy le akarják beszélni az embereket az oltásról”, holott ez a párt szerint nyilvánvaló hazugság.

„A DK oltáspárti közösség és támogat minden, az Európai Gyógyszerhatóság által engedélyezett vakcinát, igaz, az engedélyezetlen oltásokkal való tömeges emberkísérleteket valóban nem támogatjuk, ahogy az EU többi 26 tagállama sem. A miniszterelnök azt a hazugságát is megismételte, hogy ha nem lenne itt a kínai és az orosz vakcina, akkor nagy bajban lennénk, az unió által rendelt vakcinák nem érkeznek. Holott éppen tegnap derült ki, hogy maga a magyar kormány nem hívta le a hazánknak járó uniós vakcinakeretet, tehát éppen Orbán Viktor intézte úgy, hogy ne legyen elég uniós vakcina” - fogalmazott az ellenzéki párt.

A DK álláspontja szerint a magyaroknak is jár, hogy bevizsgált, engedélyezett és biztonságos vakcinához jussanak, mint bármely más európai polgár. „Még akkor is, ha Orbán Viktornak láthatóan a magyar emberek egészségénél és életénél is fontosabb a hatalom és a kétes üzlet, valamint az, hogy teli szájjal tudjon brüsszelezni" - zárta közleményét a Demokratikus Koalíció.