Politika

Orbán: „Az európai képviselők többsége népességcserét hajtana végre”

A miniszterelnök szokásos rádióbeszéde végig a Sargentini-jelentés megszavazásával foglalkozott. Orbán Viktor úgy véli, amit a magyar emberek kedden és szerdán az Európai Parlamentben láttak, az a múlt. Orbán a mostani EP-t kifutó kollekciónak tekinti, mivel jövő májusban úgyis új képviselőket fognak választani az emberek. 

Merkel a Macronnal való találkozója után ultimátumot intézett Európának

A kormányfő úgy gondolja, hogy most bevándorláspárti többség van az Európai Parlamentben, és a képviselők azt tekintik történelmi küldetésüknek, hogy megváltoztassák Európa összetételét, vagyis népességcserét hajtsanak végre. Őt pedig azért gyűlölik, mert szemben áll ezzel a tervvel. 

Egyébként a Sargentini-jelentés elfogadásának Orbán Viktor nem tulajdonít túl nagy jelentőséget. Felidézte, hogy korábban a Tavares-jelentést is elfogadták, de abból sem lett semmi, így most sincs semmilyen jelentősége. Később persze arról is beszélt, hogy a magyar kormány szerint nem volt meg a szükséges kétharmad az Európai Parlamentben. 

Zsoldosok

Beszélt arról is, miért utalt Berlinre a keddi vita után, amikor azt mondta, hogy onnan jött a parancs. Orbán szerint Angela Merkel a Macronnal való találkozója után ultimátumot intézett Európának. A miniszterelnök attól tart, hogy a németek el akarják venni a peremországoktól a határvédelem jogát. Ezért a miniszterelnök új csatára számít, ami arról szól majd, hogyan kell elvenni a bevándorlásellenes országok jogát a határvédelemtől. A miniszterelnök kijelentette, amennyiben a határvédelem egy része átkerül az EU-hoz, akkor majd a határon álló fiaink helyett zsoldosokat küldenek ide Brüsszelből, akik beengedik a migránsokat.