Politika

Nem Demeter Márta lesz az LMP zsenije: kétéves gyereket tévesztett össze Orbán lányával

Mivel a kormány határozottan cáfolta, hogy Orbán Viktor lányát hozta volna haza egy honvédségi repülő Ciprusról, az Azonnali ismét felhívta Demeter Mártát, aki erről tett fel kérdést a honvédelmi miniszternek. Az LMP női társelnökségére aspiráló politikustól megkérdezték azt is, hogy még mindig alkalmasnak tartja-e magát a feladatra.

Számolni tud-e?

„Ha azt állítják, hogy egy katona meg egy családja jött haza Ciprusról a honvédségi repülőgépen, hozzák nyilvánosságra azt az iratot, amelyből kiderül, hogy ezt engedélyezte az Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka!" - mondta Demeter.

Az Origó szerint ugyanis egy Orbán L. nevű százados kétéves kislányát, Flórát hozták haza Ciprusról, és nem a miniszterelnök Flóra nevű lányát, amint azt az LMP-s képviselő a honvédelmi miniszternek benyújtott írásbeli kérdésében állítja. Mindössze arról volt szó, hogy egy ciprusi magyar katonai kontingenst cseréltek le, a hazatérő katonák egyike kapott engedélyt arra, hogy a géppel utazzon családja.

Demeter Márta viszont úgy véli, hogy amíg az iratok nem nyilvánosak, ez egyelőre csak „magyarázkodás”.

Demeter Márta arra a kérdésre, hogy hányas volt matekból, kiszámolta-e az utas életkorát, hiszen a miniszterelnök lánya tizennégy éves, azt válaszolta: felmerül a kérdés, hogy hány Orbán Flóra kaphatott engedélyt egy ilyen útra. Ugyanakkor megismételte: ha azt állítják, hogy nem a miniszterelnök lányáról van szó - amit, mint hangsúlyozta, egyelőre csak az Origó írt, nem a honvédelmi vagy belügyi tárca -, akkor legyenek nyilvánosak az engedélyezésről szóló iratok.

Demeter Mártának, aki az egyedüli jelölt az LMP női társelnöki posztjára, a lap azt is felvetette, hogy ha tévedett, akkor alkalmasnak tartja-e magát LMP-társelnöknek. Erre úgy reagált: ő tisztességgel dolgozik a jövőben is, ugyanúgy, mint eddig is. Iratbetekintésen járt, amit ott látott, azt megkérdezte a belügy- és a honvédelmi miniszterektől, akiknek továbbra is várja a válaszát.