Politika

Karácsony: „a kormánypropagandisták nem is sejtik, milyen iszonyú bűnök száradnak a lelkükön”

Karácsony Gergely főpolgármester arról posztolt, hogy mi történt vele a köztévé keddi, siralmas produkciója után. A Máltai Szeretetszolgálat meghívására az általuk üzemeltetett hajléktalanszállókat tekintette meg. Azt is, amit „olyan embertársainknak tartanak fenn, akik minden más intézményből kiszorultak”.

 

„Ezek a nehézsorsú emberek csak statiszták az aktuális gyűlöletkampányhoz”

A főpolgármester szerint ez is „része annak a magyar valóságnak, aminek feltárásán többek között a mi közös pénzünkből fenntartott közmédiának dolgoznia kellene”.

„Nekik is dolguk lenne feltenni a kérdést, hányszor kellett volna valakinek, az államnak, önkormányzatnak, egyháznak, bárkinek kinyújtania a kezét, megállítani a mélybe zuhanásukat” - írta Karácsony, aki szerint meg kellene mutatniuk a szociális munkások erőfeszítéseit.

Karácsony végül azt írta:

„A türelmemet, amire nagy szükségem volt a köztévé stúdiójában, ott, a hajléktalanszállón veszítettem el. Szembesülve azzal, hogy a közpénzből fizetett propagandagépezet számára ezek a nehézsorsú emberek is csak statiszták az aktuális gyűlöletkampányhoz. Azok a propagandisták, akik a valós problémák kibeszélése helyett azok elferdítésén és politikai furkósbottá faragásán dolgoznak, talán nem is sejtik, hogy milyen iszonyú bűnök száradnak a lelkükön.”