Sport

A magyaroknál csak a peruiak vannak rosszabb véleménnyel a saját országukról

Ötből négy magyar szerint rossz a gazdasági helyzet, és az ország rossz irányba halad. Az Ipsos havi mérése szerint csak a peruiak borúlátóbbak nálunk. A kutatása szerint a magyarok problémalistáján a korrupció az első, a szegénység a második és az infláció a harmadik.


Kikerült az Országos Mentőszolgálat jegyzőkönyve arról az esetről, amikor a bukott Varga Judit mentőt hívott Magyar Péterhez

„Magyar Péter öngyilkosságot hazudott - A Bors megszerezte az Országos Mentőszolgálat jegyzőkönyvét” - ezzel a címmel és alcímmel tette közzé az Országos Mentőszolgálat két, úgynevezett esetlapját (lényegében jegyzőkönyvét) egyik cikkében szombaton a Bors bulvárlap.


A bíróság hatályon kívül helyezte a gödi Samsung-gyár környezethasználati engedélyét

Hatályon kívül helyezte a gödi Samsung-gyár környezethasználati engedélyét a bíróság - számolt be közösségi oldalán a Göd-ÉRT Egyesület.


„Szexuálisan zaklatott egy ma is aktív kaposvári fideszes képviselő” - állítja egy volt fidelitasos

15 évesen, amikor a Fidelitas tagja volt szexuálisan zaklatta egy ma is aktív kaposvári fideszes képviselő - mondta Kozma Lilla Rita író a hvg.hu-nak. Bár az interjúban nem nevezte meg a férfit, a lap megkereste a családos politikust, aki elismerte, hogy ismeri a lányt, de tagadta, hogy bármi is történt köztük.


Vitézy Dávid: „A közösségi közlekedésben az ember nem tudja, éppen milyen testnedvbe ül bele”

Vitézy Dávid, a Budapestért Egyesület és az LMP közös főpolgármester-jelöltje egy hosszú interjúban mesélt arról, hogy a programjának 101 pontja mennyivel részletesebb és információgazdagabb, mint Karácsony Gergely és Szentkirályi Alexandra pontjai együttvéve, s noha nem kilóra mérik, mégis övé az egyetlen, valódi program az aspiránsokéi közül.


Nuku okostelefon 13 éves korig, a közösségi médiát a nagykorúságig tiltanák: radikálisan korlátoznák a kütyüzést Franciaországban

Szigorú korlátozásokat javasol a kiskorúak képernyő-használatára a Macron francia elnök által felállított szakértői bizottság, hogy megóvja a gyerekeket a káros hatásoktól. A most nyilvánosságra hozott javaslatcsomag szerint a gyerekek 13 éves korukig nem használhatnának okostelefont, és 18 éves korukig nem engednék a hozzáférést a legtöbb közösségi médiához, így a TikTok-hoz, az Instagramhoz és a Snapchathez sem.


Már jobbak a fizetések Romániában, mint Magyarországon

Az Eurostat friss adatai szerint vásárlőerőparitáson (PPS) számolva a 2023-as volt az első év, amikor a keleti szomszédunk bérei elénk kerültek. Lengyelországban messze a legmagasabb a fizetés a régiós országok közül, és bár az összes országban emelkednek a fizetések, Romániában láttuk a leggyorsabb növekedést.


Az Orbán-kormány átveheti a totális diktatúra alapját biztosító kínai személyfelismerő kamerarendszert

Betekintést kapott Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Belügyminisztériumban a Kínai Népköztársasággal kötött két belügyi együttműködési szerződésbe - írja Facebook-bejegyzésében a politikus.