Aktuális

A bíróság hatályon kívül helyezte a gödi Samsung-gyár környezethasználati engedélyét

Hatályon kívül helyezte a gödi Samsung-gyár környezethasználati engedélyét a bíróság - számolt be közösségi oldalán a Göd-ÉRT Egyesület.


„Szexuálisan zaklatott egy ma is aktív kaposvári fideszes képviselő” - állítja egy volt fidelitasos

15 évesen, amikor a Fidelitas tagja volt szexuálisan zaklatta egy ma is aktív kaposvári fideszes képviselő - mondta Kozma Lilla Rita író a hvg.hu-nak. Bár az interjúban nem nevezte meg a férfit, a lap megkereste a családos politikust, aki elismerte, hogy ismeri a lányt, de tagadta, hogy bármi is történt köztük.


Vitézy Dávid: „A közösségi közlekedésben az ember nem tudja, éppen milyen testnedvbe ül bele”

Vitézy Dávid, a Budapestért Egyesület és az LMP közös főpolgármester-jelöltje egy hosszú interjúban mesélt arról, hogy a programjának 101 pontja mennyivel részletesebb és információgazdagabb, mint Karácsony Gergely és Szentkirályi Alexandra pontjai együttvéve, s noha nem kilóra mérik, mégis övé az egyetlen, valódi program az aspiránsokéi közül.


Nuku okostelefon 13 éves korig, a közösségi médiát a nagykorúságig tiltanák: radikálisan korlátoznák a kütyüzést Franciaországban

Szigorú korlátozásokat javasol a kiskorúak képernyő-használatára a Macron francia elnök által felállított szakértői bizottság, hogy megóvja a gyerekeket a káros hatásoktól. A most nyilvánosságra hozott javaslatcsomag szerint a gyerekek 13 éves korukig nem használhatnának okostelefont, és 18 éves korukig nem engednék a hozzáférést a legtöbb közösségi médiához, így a TikTok-hoz, az Instagramhoz és a Snapchathez sem.


Már jobbak a fizetések Romániában, mint Magyarországon

Az Eurostat friss adatai szerint vásárlőerőparitáson (PPS) számolva a 2023-as volt az első év, amikor a keleti szomszédunk bérei elénk kerültek. Lengyelországban messze a legmagasabb a fizetés a régiós országok közül, és bár az összes országban emelkednek a fizetések, Romániában láttuk a leggyorsabb növekedést.


Az Orbán-kormány átveheti a totális diktatúra alapját biztosító kínai személyfelismerő kamerarendszert

Betekintést kapott Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Belügyminisztériumban a Kínai Népköztársasággal kötött két belügyi együttműködési szerződésbe - írja Facebook-bejegyzésében a politikus.


Dobrev Klára: „szervezetten, három budapesti helyszínen támadtak aktivistáinkra”

„Ma Budapesten, három különböző helyszínen, szervezetten, szinte egyszerre támadták meg a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistáinkat” - közölte Dobrev Klára csütörtökön, délután.


A háború kezdete óta több mint 19 ezer gyermeket hurcoltak el Ukrajnából Oroszországba

Első alkalommal tárgyalt egymással az orosz és az ukrán fél Katarban az Ukrajnából elhurcolt gyerekek helyzetéről, közölte Marija Lvova-Belova orosz elnöki biztos. Lvova-Belova és Vlagyimir Putyin elnök ellen a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) elfogatóparancsot adott ki ukrán gyermekek jogellenes deportálása miatt.