Aktuális

„Szexuálisan zaklatott egy ma is aktív kaposvári fideszes képviselő” - állítja egy volt fidelitasos

15 évesen, amikor a Fidelitas tagja volt szexuálisan zaklatta egy ma is aktív kaposvári fideszes képviselő - mondta Kozma Lilla Rita író a hvg.hu-nak. Bár az interjúban nem nevezte meg a férfit, a lap megkereste a családos politikust, aki elismerte, hogy ismeri a lányt, de tagadta, hogy bármi is történt köztük.

Benyúlt a szoknyája alá és megfogta a mellét

A 2009-es EP-választási kampányban dolgozott fidelitasosként, telefonon buzdított szavazásra a megadott híváslista szerint - mesélte Kozma. A politikussal a telefonszámlája miatt kellett találkoznia, miután beült az autójába, a fizetés helyett a férfi útnak indult.

„Végül nem messze az otthonomtól leparkolt egy szántóföld szélén. (...) Itt leállította az autót, rám nézett, és újra megkérdezte, hogy mit szeretnék, amire elismételtem, amit már korábban is mondtam, hogy csak a telefonszámlát szeretném rendezni. Simogatni kezdett. Először a hajamat, aztán a bal karomat, amit egy idő után az ölébe húzott. Elhúzódtam, de nem hagyta abba: benyúlt a szoknyám alá, megfogta a mellemet, a combomat, a kezemet pedig magához húzta. Próbáltam elhúzódni tőle, de bezárta az ajtókat. Innentől kezdve kiesett minden. Képszakadás. Lefagytam, leblokkoltam, semmit sem tudtam csinálni, teljesen megsemmisültem mellette” - mondta. Hozzátette: ezt követően egy évig nem menstruált, később idegösszeomlást kapott, ami miatt terápiába kezdett járni. Hogy mi történt vele pontosan, máig nem tudja felidézni, de arra emlékszik, hogy miután hazaért és bement a fürdőbe, akkor észrevette, hogy a ruhája nem úgy van rajta, ahogy reggel felvette.

„A történtek után néhány nappal szóltam két idősebb nőnek, akik Fidesz-tagok voltak. Nem vettek komolyan, az egyik azt mondta, hogy egy kis „simi” nem nagy dolog és biztos nem is volt olyan rossz. Ezt egy akkor 60 éves nő mondta, majd azt ecsetelte, hogy én egy szép, fiatal lány vagyok, akiben biztosan dúlnak a hormonok” - mesélte.

Az eset után kerülte a férfit, 2011-ben pedig kilépett a Fidelitasból.