Aktuális

Megtört Vizoviczki: terhelő vallomást tett bűntársaira

Korrupt rendőrökre tehetett terhelő vallomást Vizoviczki László, ezért szüntették meg a múlt héten az előzetes letartóztatását, s helyezték házi őrizetbe. Úgy tudni, hogy az éjszaka császárának tartott férfi a közel egy éves fogva tartása alatt megtört és megerősítette a hatóságok gyanúját, amikor elmondta, hogy melyik rendőri vezetőnek, hány éven keresztül, mennyi pénzt adott. Így a korrupciós gyanú megerősödött, ezért nyomozati alkura nem is volt szükség.


Gyorsan elfogták a rablót

Azonnal elfogták a rablót a Miskolc-Lyukóvölgyi körzeti megbízottak. Egy idős nőre rontott rá és annak értékeit követelte a támadó egy miskolci buszmegállóban. Egy szemtanú beavatkozásának és bejelentésének köszönhetően a kiérkező járőrök a helyszín közelében elfogták a bűnözőt.


Hátba szúrta feleségét

Életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba azt a 30 éves nőt, akit férje Keszthelyen 2013. június 2-án, délután késsel megszúrt.


Sorozatban rabolták ki a pénzszállítókat

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a 2010-2011-ben elkövetett, pénzszállítók elleni rablások ügyében a rendőrség.


Ütötték és összerugdalták a tizenéves fiatalt

Hárman vertek össze egy fiatalt Kaposváron, vasárnap, kora este.

Újabb bundaügy: több volt focista is játékvezetőket vesztegethetett meg

Hat férfit, köztük több korábbi labdarúgót hallgatott ki gyanúsítottként a Heves megyei rendőrség, mert játékosokat és bírókat vesztegettek meg, hogy bundázzák meg a mérkőzéseket.


Csökkent az életellenes bűncselekmények száma

Negyedével csökkent az élet elleni bűncselekmények száma tavaly az előző évihez képest, az idén elkövetett gyilkosságok közül pedig kettő van, amelyet nem derítettek még fel - mondta Pintér Sándor belügyminiszter az Országgyűlés alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának hétfői ülésén.


Pintér ragaszkodik az iskolarendőrséghez

Pintér Sándor belügyminiszter két hete jelentette be, hogy szeptembertől „a kiemelten veszélyeztetett iskolákban megkezdi munkáját az iskolarendőrség”. Tájékoztatása szerint a rendőrök a tantestület tagjaiként látnak majd el közelebbről meg nem nevezett bűnmegelőzési feladatokat.