Aktuális

Egy német szerkesztő kipakol: „Az újságírók jelentős része valamely titkosszolgálatnak dolgozik”

Udo Ulfkotte, a Frankfurter Allgemeine Zeitung korábbi szerkesztője beismerte, hogy újságíróként az amerikai hírszerzés, a CIA számára dolgozott. Az újságíró beszélt arról is, hogy a hivatalos médiában dolgozó újságírók jelentős része az USA-ban és Európában, „nem hivatalos” formában ugyan, de valamely titkosszolgálatnak dolgozik.

Attól tart, háború fog kirobbanni Európában

„25 éven keresztül dolgoztam újságíróként, és engem arra tanítottak, hogy hazudjak, legyek áruló, és ne mondjam el az igazat a közvéleménynek” - vallotta meg bűneit a Russia Today című lapnak nyilatkozva Udo Ulfkotte, hozzátéve, hogy a CIA támogatta őt, mivel „Amerika barátja” volt. Mint mondta, úgy döntött, elmondja az igazságot a nemzetközi pénzügyi elit befolyása alatt álló médiáról, mivel attól tart, háború fog kirobbanni Európában.

„A német és az amerikai média háborúba akarja sodorni Európa népeit és Oroszországot. Ez az a pont, ahonnan nem lehetséges visszafordulni, és ezért én most felszólalok és kimondom, hogy nem volt helyes, amit én a múltban tettem, vagyis hogy manipuláltam az embereket, és propaganda fejtettem ki Oroszország ellen” - fakadt ki a német újságíró. Majd a következőképpen folytatta szenvedélyes vallomását: „És nem helyes, amit a kollégáim tettek a múltban, és tesznek most is, mivel megvesztegetik őket azért, hogy elárulják a népüket. És nem csak itt Németországban, hanem mindenütt Európában ugyanezt tapasztaljuk. Én nagyon félek egy újabb európai háborútól, és nem szeretném, ha bekövetkezne. A háború sohasem magától tör ki, mindig vannak emberek, akik akarják azt, és nem csupán a politikusok, hanem az újságírók között is vannak ilyenek… Mi elárultuk az olvasóinkat, csak azért, hogy elősegítsük a háborút. Nekem ebből elegem van, torkig vagyok a propagandával. Egy banánköztársaságban élünk, nem egy demokratikus államban, ahol sajtószabadság uralkodik” - jelentette ki az újságíró.

Ulfkotte beszélt arról is, hogy a hivatalos médiában dolgozó újságírók jelentős része az USA-ban és Európában, „nem hivatalos” formában ugyan, de valamely titkosszolgálatnak dolgozik. „Főképpen igaz ez a brit valamint az izraeli újságírók esetében. Természetesen a franciákra is igaz, amit állítok, továbbá az ausztrál, új-zélandi, a tajvani újságírókra, és igen, másokra is” - közölte Udo Ulfokette.