Sport

Az újpesti szurkolók bojkottálják csapatuk meccseit - a belga tulajdonos távozását követelik

A téli fejleményeket (a játékoskeret alapos meggyengülését) látva az újpesti szurkolói csoportok teljes bojkottot hirdettek a futballcsapattal szemben és kérik drukkertársaikat, ne látogassanak ki lila-fehérek meccseire, amíg az Újpest FC és az UTE között nem születik kiegyezés a vitás kérdésekben, továbbá a február 8-i Újpest-Ferencváros derbi napjára demonstrációt is szerveznek a belga tulajdonossal, Roderick Duchatelet-vel szemben.


Feczesin lelépett Újpestről, ingyen igazolt az NB II-be - egyre többen követelik Duchatelet távozását

Az Újpest hivatalos oldalán közölte, hogy mindössze félév után távozik a csapattól Feczesin Róbert. A 33 éves csatár nyáron tért haza, az őszi szezonban 12 meccsen 8 gólt rúgott, ezzel vezeti a magyar bajnokság góllövőlistáját.


Focimutyi: egyetlen futballistát sem nevelt ki, mégis államilag kiemelt akadémia lett a kisvárdai

Komoly múlttal rendelkező sportegyesületeket tudott kiszorítani Seszták Miklós Kisvárdája, pedig a 2003 óta létező egyesület még a saját felnőtt csapatuknak sem adott senkit eddig.


Újpest: Belgiumban biztosra veszik Duchatelet távozását

„A Duchatelet-féle üzletpolitika nem működik" - a belga Le Soir című lap újságírója az M4 Sport átigazolási műsorában beszélt arról, már csak idő kérdése lehet, mikor adja el az Újpest belga tulajdonosa, Roderick Duchatelet a fővárosi együttest. A klub későbbre ígért hivatalos állásfoglalást.


„A sportban is piacgazdaság kellene, nem pedig központosított állami rendszer"

A sportközgadász piaci alapúvá tenné a jelenlegi központi irányítás alatt álló magyar sportfinanszírozást. Szerinte ez év végén vonható meg a második és a harmadik Orbán-kormány sportpolitikájának mérlege. Dénes Ferenc az InfoRádió Aréna című műsorának vendége volt.


Magyarországon több a profinak nevezett focista, mint Németországban vagy a világranglistát vezető Belgiumban - már csak a profi futball hiányzik

Különleges éves statisztikai jelentést publikált a FIFA a világ focijáról. Azért különleges, mert a felmérés történetében először mind a 211 tagország kitöltötte az elektronikus kérdőívet. És azért is az, mert objektíven összehasonlíthatóvá teszi annak egy részét, ami a magyar futballban folyik.


A magyar NB III-ból lett román válogatott Rus, Magyarországot gyalázták a drukkerek Ploiesti-ben

A szezonkezdet óta zajlik az élet a Vidi 23 éves védője, Adrian Rus körül. A szövetségi kapitány, Cosmin Contra ugyanis extrát lát benne, amit persze lehet, hogy csak azért lát, mert a játékosnak van magyar útlevele is. A FIFA szabályai szerint, ha egy játékos valamelyik nemzet felnőtt válogatottjában szerepel, akkor másikban nem játszhat. 


Újpesti ultracsoport: „Tulajdonosunk a legmélyebb bugyrokba zülleszti immár 8 éve imádott klubunkat”

Egy győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel kezdte a 2018/2019-es szezont az Újpest, a lila-fehérek négy ponttal a kilencedik helyen állnak az OTP Bank Liga tabelláján. A legutóbbi fordulóban a Honvéd ellen is vereséget szenvedtek ideiglenes otthonukban, az Új Illovszky Stadionban. Az Újpest egyik ultracsoportja (Viola Fidelity) megelégelte a rossz szereplést, a kiábrándító játékot és hivatalos közleményben jelezte, hogy határozatlan időre felfüggesztjük a szurkolást a mérkőzéseken.