Aktuális

A pillanat, amikor a hihetetlenül pártatlan Horváth K. József megmutatta, hogyan kell úgy „cikket” írni, hogy annak az égvilágon semmi értelme ne legyen - a nyálcsorgatáson kívül

Egyáltalán nem aktuális, hiszen már 4 éve történt, de csak most akadtunk rá - véletlenül - arra a sajtótörténeti gyöngyszemre, amelyet ennyi idő elteltével is közlésre érdemesnek ítéltünk. Ha másért nem, elrettentő példának.


Drágult a sertéshús, a tejtermékek és a gyümölcs is

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken kiadott jelentése szerint októberben a fogyasztói árak átlagosan 2,9 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel azelőtt, a maginfláció 4,0 százalékra emelkedett.


A NER-lovagok mohósága, rongyrázása veszélyeztetheti a Balaton ökológiai épségét

A Balatoni Limnológiai Intézet (BLI) hallatja hangját, aminek komoly okai vannak. A napokban kiadott közleményükben úgy fogalmaznak, megdöbbenéssel értesültek az újabb, környezetet veszélyeztető beruházási folyamatokról és tervekről a Balatonnál. Ész nélkül építkeznek a NER-lovagok.


„Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!” - drasztikusan megugrott a külföldi munkavállalók száma

Két éve a három legnagyobb munkaerőküldő országból mintegy tizenegyezren érkeztek Magyarországra, számuk 2018 végén már megközelítette a harmincötezret.


A közelgő gazdasági válság nagyobb lesz, mint az előző volt

A Közép-európai Egyetem (CEU) Határtalan tudás című sorozatának november 4-i előadásai a gazdasági válságok természetével, működési mechanizmusával, előzményeivel, következményeivel és gazdasági hasznával foglalkoznak. A rendezvény fő előadója Csaba László akadémikus, a CEU közgazdász professzora, akit a Qubit arról kérdezett, hogyan hat kölcsönösen egymásra gazdaság és politika, mikor jön és milyen következményekkel járhat a következő nagyobb gazdasági válság.


Megvalósul az, ami ellen a rendszerváltás előtt küzdöttünk - és pont a Fidesz valósítja meg

A közelmúltban jelent meg Dévényi István Hádujudú című könyve, amelyben a konzervatív újságíró annak történetét dolgozza föl, hogy miként válhat egy újságíró, feledve a szakma szabályait, egy médiabirodalom részévé vagy inkább alkatrészévé. A történet fikció, de ráismerünk a valóság egyes elemeire is, ami nem véletlen: a szerzőnek és főhősének vannak közös vonásai. Vajon milyen út vezet a felismeréshez, és hogyan érezhetnek azok, akik a rendszerben maradtak? Ezt próbáltuk tisztázni a vele készült interjúban, amely a szokásoktól eltérően - egymást ismerő kollégákról lévén szó - tegeződő megszólítással készült.


„Orbán Viktort csak a hatalom érdekli, az emberek nem”

Orbán Viktor taktikus, de nem stratéga, a hatalom érdekli, az emberek nem, és a rendszere a lelkek roncsolásával több kárt okoz, mint a lopása. Így látja Rudas János szociálpszichológus, akit régóta foglalkoztat a jelenlegi rezsim és a hozzá idomuló nép természete.


Miközben a magyar állam ukránoknak fizet több százezres nyugdíjakat: 600 ezer magyar nyugdíjas kerülhet bajba

Nagyjából 600 ezer idős ember nyugdíja nem éri el a 100 ezer forintot. Bár számuk csökken, de azt senki nem teszi hozzá a kormányoldalon, hogy azért, mert meghalnak - mondta Hegyesiné Orsós Évát, aki az ATV-ben beszélt a nyugdíjasok helyzetéről.