Aktuális

Agymosás a Thomas-rajzfilmekben is: kenyai „menekült” mozdonnyal „érzékenyítik” tovább a gyermekeinket

A Thomas, a gőzmozdony című népszerű animációs sorozat az ENSZ tanácsára új szereplőt kap: egy hazátlan, kenyai származású mozdonyt. Sodor-sziget új lakója, Nia szerepeltetésének célja a gyerekek „érzékenyítése” a „menekültek” témájában.


Több ezren veszítik állásukat a lakáskasszák megszűnése miatt

Csak a Fundamentánál 2500 ember dolgozott tavaly az új lakáskassza-szerződéseken. Ha átmegy a parlamenten a törvényjavaslat, akkor az ő munkájuk is veszélybe kerül.


Arab kontinensfoglalókból álló banda támadt egy német párra

Szombaton, este, a kelet németországi Weimar egyik fesztiválján szíriai és iraki arabokból álló csoport körbevett és szexuálisan molesztált egy 20 éves német nőt, barátját pedig megverték - olvasható a Bild című német lap internetes oldalán megjelent cikkben.


Migráns késelt egy vonaton Ausztriában

Késelés történt egy vonaton az ausztriai Feldkirchben. Sajtóhírek szerint egy 18 éves menedékkérő támadt az utasokra. Amint felszállt a vonatra, minden ok nélkül nekiesett egy 27 éves férfinak.


30 milliárdos veszteséget okoztak a Rogán-féle letelepedési kötvények

Noha a kormány folyamatosan arra hivatkozik, hogy a letelepedési kötvényprogram az államadósság finanszírozása céljával került bevezetésre, a Transparency International Magyarország és a Költségvetési felelősségi Intézet Budapest kutatásai azt mutatták ki, hogy a program nem hogy nem játszott érdemi szerepet az államadósság rendezésében, de még 30 milliárdos veszteséget is okozott a magyar adófizetőknek.


Folytatódik a gazdasági csoda: rekordfélévet zárt Mészáros cégbirodalmának egyik ékköve

A Mészáros Lőrinc-féle Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. vasárnap közzétette a tőzsde honlapján az idei első félévének eredményadatait. Ebből kiderül, a csoport rekordfélévet zárt: saját tőkéje rohamosan növekedett az első félévben, június végén már meghaladta az 58 milliárd forintot.


A francia nők 26 százaléka nem mer este egyedül kilépni az utcára

A lenyugvó nap vörös hátterével megfestve különösen csodás tud lenni Párizs és ezt jól tudják a párizsi nők is. Ám, 26 százalékuk sötétedés után már nem mer egyedül kimenni az utcára, mert attól fél, hogy megtámadják. Ez egy országos statisztikai adat, amelyet kedden hozott nyilvánosságra a francia bűnügyi és büntetőjogi megfigyelőközpont /ONDRP/.


Négyszeresére nőtt a veszélyes kontinensfoglalók száma Németországban

2016-hoz képest a tavalyi évre már négyszeresére nőtt a német biztonsági szolgálatok által veszélyesnek tartott bevándorlók száma - írja a Die Weltre hivatkozva a Voice of Europe. 2015-ben ez a szám még csak 571 volt. A cikk szerint a növekedés oka egyértelműen a jelenlegi kancellár, Angela Merkel nyitott határok politikájának köszönhető, aki meghívólevelet küldött a Közel-Keletnek és Afrikának.