Aktuális

Korhadt volt a korlát, kizuhant a hotel erkélyéről, maradandó egészségkárosodást szenvedett, de nem tud hozzájutni a jogerősen megítélt kártérítéshez, mert a fizetésre kötelezett családi cég nyakig eladósodott - a családnak

Öt évvel ezelőtt egy hölgy kiesett egy agárdi hotel első emeleti szobájának erkélyéről. Háttal az erkély korlátjához kapcsolt asztallapnak dőlt, amely kiszakította a korhadt, elhanyagolt faszerkezetet, amelynek következtében a nő - mintegy 3 méteres magasságból - a földre zuhant és súlyos sérüléseket szenvedett. A bíróság jogerősen 6 millió forint sérelemdíj megfizetésére kötelezte a hotelt működtető társaságot, ám az - arra való hivatkozással, hogy nincs pénze - nem fizet. A céget súlyos adósság terheli. Még 16 éve kapott 20-20 millió forintos kölcsönt két vállalkozástól, amelyet a mai napig nem volt képes visszafizetni. A két hitelező cég tulajdonosi köre azonos a szállodaipari társaság tulajdonosi körével. Mivel a hitelek jelzáloggal biztosítottak, ezért a vonatkozó törvény szerint elsőbbséget élveznek a jogerős bírósági ítéleten alapuló kártérítési követeléssel szemben, a maradandó egészségkárosodással járó baleset elszenvedője nem tud hozzájutni az őt megillető összeghez. Történik mindez a törvényesség jegyében, Magyarországon.


Az érem másik oldala: zsarolás miatt feljelentést tett a lejáratás áldozatává vált balatonlellei vendéglátós

Július közepén egy hölgy terjedelmes Facebook-bejegyzésben panaszolta el, hogy egy balatonlellei vendéglátós - akit megnevezett a posztjában - olyan munkakörülmények között dolgoztatta a fiát és annak barátnőjét, hogy a fiatalok „sírva menekültek” el az étteremből. A hab a tortán - állította az anya -, hogy a munkaadó nem volt hajlandó kifizetni a diákmunkások bérét. A bejegyzést több tízezren olvasták, az asszony - nevét nem vállalva - nyilatkozott az egyik Somogy megyei lapnak is, megismételve a közösségi portálon közzétett állításait. A történet úgy válik „kerekké”, ha nem marad titokban a „panaszos” neve sem, valamint megszólaltatjuk a gyanúba kevert vállalkozót, a balatonlellei Rudi Tanya Étterem tulajdonosát, Nagy Rudolfot.


Parragh: egy jó szakma felér egy diplomával

Nagyobb az érdeklődés a reáltudományok és manuális szakmák iránt, ami azt jelenti, hogy a gazdaság igényei és a diákok törekvései találkoznak - közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kedden az M1 aktuális csatornán.


Titokzatos módon halnak meg a Dominikán nyaraló amerikaiak

A Dominikai Köztársaság az amerikai középosztály egyik kedvelt úticélja. Évi 6 millió turista látogatja meg a karib-szigeteki országot, harmaduk amerikai állampolgár. Csakhogy egyre több olyan esetről lehet hallani, amikor az álomvakációjukra érkezett, egyébként egészséges turistákat pár napon belül holtan találták meg lakosztályaikban. Az amerikai médiában nemrég figyeltek fel a jelenségre, azóta pedig egyre többen jelentkeznek olyanok, akiknek hozzátartozójuk a Dominikai Köztársaságba tett útja alatt furcsa körülmények között halt meg.


Citizen Naïv kerti jazz est

A Citizen Naïv zenekar az életvidám zenélés hétköznapi hírnöke! Fontos célkitűzése, hogy színt és humort vigyen a szürkeségbe, és felpezsdítse a közönségét!


Szárnyalnak a fiatal modell mentoráltjai

Szick Petra alig 23 éves, de már most több lábon áll. 11 éve modellkedik, tanít, kacérkodik a színészi pályával is, és egy éve menedzserként is foglalatoskodik. Sokat írtunk már a mentoráltjairól, az elmúlt egy évben sok helyen találkozhattunk velük. Ha ez nem lenne elég, a fiatal tehetségek sikert sikerre halmoznak. Nem csoda, ha olyan embertől tanulhatnak, mint a szépséges Petra. 


Felfüggesztették a Bige Holding szolnoki műtrágyagyárának működési engedélyét - a tulajdonos úgy véli, szándékosan akarják tönkretenni

Felfüggesztette a Bige Holding Kft. szolnoki műtrágyagyárának működési engedélyét a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság - közölte Németh Ádám megyei katasztrófavédelmi szóvivő.


Szekeres Nadin: „Szeretném megmutatni, hogy mindent el lehet érni - csak akarat kell hozzá”

Egy 15 éves kozmetikus tanuló, a nagykanizsai Szekeres Nadin képviseli Magyarországot június végén, Bulgáriában, a Miss & Mr Grand Sea World világverseny gyermek kategóriájában. Ezúttal a szépséges Nadint mutatjuk be a Pesti Riport olvasóinak.