Aktuális

Súlyos vád: a vezérigazgató szerint Orbán Viktor egy rokonának akart tulajdonrészt szerezni a Sparban

Az Economx által kiszúrt Spar-sztori pénteken indult, amikor a Lebensmittel Zeitung című osztrák élelmiszeripari szaklapban megjelent egy interjú Hans Reisch-sel, a Spar Austria vezérigazgatójával. Reisch ebben arról beszélt, hogy miután bejelentést tettek az Európai Bizottságnál a magyarországi élelmiszerláncokra kivetett különadó miatt kénytelen voltak átszervezni a magyarországi Spar működését és cégstruktúráját, hogy meg tudják védeni a vállalatot „Orbán Viktor karmaitól”.


Visszatért a 400 forintos euró, egyéves mélyponton a forint

Kedden, reggel esni kezdett a forint árfolyama a devizapiacokon, majd a gyengülés délután felgyorsult. Az euró ára a reggeli 395 forintos szintről 400 forint közelébe emelkedett, ami egyéves mélypontot jelent. A legmagasabb keddi euróár 399,725 forint volt. Ez 1,3 százalék körüli forintgyengülés az euróval szemben.


Gajdics Ottó felszólította Kónya Endrét, hogy tűnjön el, menjen haza Romániába

Gajdics Ottó fideszes véleményvezér a Magyar Nemzetben felszólította Kónya Endrét, akit Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmi döntéssel szabadon engedett, hogy hagyja el az országot.


Óriási balhé a győri stadionban: boxerrel és viperával támadtak az emberekre a családi szektorban

A labdarúgó NB II hétfői játéknapján a feljutásra esélyes ETO FC hazai pályán szenvedett 1-0-s vereséget a Budapest Honvédtól. A lefújás után a hazai csapat közösségi oldalát ellepték azok a kommentek, miszerint a klub saját biztonsági szolgálatának alkalmazottjai viperákkal támadtak a győri szurkolókra a stadionban. Kedd estére kiderült néhány részlet a balhéról, a rendőrség is megszólalt az ügyben.


Évek óta nem látott mélypontra zuhant a Fidesz népszerűsége

A vártnál is jobban megtépázta a Fidesz-KDNP népszerűségét a kegyelmi botrány, egy hónap alatt több mint 325 ezer választó hagyta ott Orbánékat - derül ki a Republikon Intézet februári pártpreferencia-kutatásából.


Bunkónak tartják a magyarokat a külföldiek ezért a két szokás miatt

A magyarok megítélése a külföldiek szemszögéből bizonyára már sokunkat hosszú ideje foglalkoztat. A sztereotípiák ugyanis velünk kapcsolatban igen erősek. A magyarok nagyon pesszimisták, a magyarok rosszkedvűek, a magyarok túl őszinték, a magyarok bunkók és ehhez hasonlók.


Rákay Philip nem szereti, ha Kálmánnak hívják

Rákay Philipnek is volt tulajdonrésze abban a Lázár Jánoshoz közeli lapban, ami cikksorozatban kezdte el gyalázni Navracsics Tibort, mire Navracsics nyilvánosan vádolta meg minisztertársát azzal, hogy ő íratta a névtelen cikkeket. Az egyik cikkben például „A buzizó polgármester és az európai fideszes meleg kézfogásai ” címmel háborogtak azon, hogy Navracsics Tibor területfejlesztési miniszterként többször kezet rázott Márki-Zay Péterrel, ráadásul még rezsitámogatást és egyéb fejlesztési forrásokat is ígért neki.


Az orvosok jelentős része azt tervezi, hogy a következő években átmegy a magánellátásba dolgozni

Egyre nagyobb problémát okoz az orvoshiány az állami ellátásban. A Magyar Orvosi Kamara (MOK) szerint nem a hálapénz betiltása felelős a hosszú várólistákért - derült ki az RTL Híradó riportjából.