Aktuális

Pestiriport.hu: nyári szünet június 29-től augusztus 30-ig

Kedves Olvasóink! A Pestiriport.hu szerkesztősége - ahogy azt már megszokhatták az elmúlt években - 2 hónap nyári szabadságra vonul, ezért a hírszolgáltatás 2020. június 29. és augusztus 30. között szünetel. Folytatás: szeptember elsején.


Mélyebb válság jöhet a JP Morgan szerint Magyarországon, mint eddig hittük

A JP Morgan elemzést adott ki a koronavírus-járvány hatásairól az európai, közel-keleti, afrikai gazdaságra. Eszerint igazán mély recessziót élhetett át az elmúlt hónapokban a magyar gazdaság. A bank szerint a legnagyobb zuhanást a magyar, a román és a török ipari termelés szenvedte el eddig a koronavírus-válságban, Magyarországon és Romániában nem csak az autógyártás, hanem a többi iparág is hirtelen zuhant nagyot.


Megdöbbentő eredményre jutottak a kutatók: már tavaly márciusban Barcelonában volt az új koronavírus

Spanyol kutatók 2019. március 12-én gyűjtött barcelonai szennyvízmintákban is kimutatták az új koronavírus jelenlétét - jelentette be pénteken a Barcelonai Egyetem.


Kilenccel emelkedett a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma

9 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4123 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy 39 éves krónikus beteg, ezzel 577 főre emelkedett az elhunytak száma, 2640-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 906 fő. Az aktív fertőzöttek 38%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 182 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen. 


Horvátországban harmadik napja nő az új koronavírus-fertőzöttek száma

Horvátországban pénteken tizeneggyel, szombaton tizenkilenccel, vasárnap tizennyolccal nőtt az új fertőzöttek száma, elérve a 2317-et. Nem regisztráltak új halálesetet, így a járvány áldozatainak száma 107 maradt. Ezt megelőzően egy hónapig nulla és három között volt az új megbetegedések száma. Az első fertőzés közel négy hónappal ezelőtti megjelenése óta 2142 beteget nyilvánítottak gyógyultnak.


Még hónapok telhetnek el, mire visszatérnek a külföldi vendégek Budapestre

„Még hónapokat kell várni, hogy a külföldi vendégek visszatérjenek Budapestre, ezért a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a belföldi turizmust élénkítené” - hangzott el az M1 csatorna pénteki műsorában.


Megszűnt az idősek vásárlási idősávja, rendezvények maximum 500 fős létszámmal tarthatók

Éjfél után megjelent a Magyar Közlönyben a veszélyhelyzet lejártával kezdődött járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló kormányrendelet, amely nem tartalmaz időkorlátot a bolti vásárlások esetén. Zenés, táncos rendezvények maximum 500 fő részvételével tarthatók.


Palesztin történész: az Egyesült Államok szétesik, Franciaország és Németország 10 éven belül iszlám köztársaság lesz

Ghassan Weshah palesztin történész egy televíziós műsorban úgy fogalmazott a jövőre vonatkozóan, hogy véleménye szerint az Egyesült államok szétesik, Németország és Franciaország pedig iszlám köztársaság lesz. Ghassan Weshah úgy gondolja, a kínai kultúra belterjes, ezért az nem képes elterjedni a világon, az iszlám viszont nagy léptekkel halad előre Európában is.