Aktuális

Az Orbán-kormány átveheti a totális diktatúra alapját biztosító kínai személyfelismerő kamerarendszert

Betekintést kapott Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Belügyminisztériumban a Kínai Népköztársasággal kötött két belügyi együttműködési szerződésbe - írja Facebook-bejegyzésében a politikus.


Dobrev Klára: „szervezetten, három budapesti helyszínen támadtak aktivistáinkra”

„Ma Budapesten, három különböző helyszínen, szervezetten, szinte egyszerre támadták meg a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistáinkat” - közölte Dobrev Klára csütörtökön, délután.


A háború kezdete óta több mint 19 ezer gyermeket hurcoltak el Ukrajnából Oroszországba

Első alkalommal tárgyalt egymással az orosz és az ukrán fél Katarban az Ukrajnából elhurcolt gyerekek helyzetéről, közölte Marija Lvova-Belova orosz elnöki biztos. Lvova-Belova és Vlagyimir Putyin elnök ellen a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) elfogatóparancsot adott ki ukrán gyermekek jogellenes deportálása miatt.


Egy, aki mindent visz: megvette a Brendon bababolt-hálózatot is a Mészáros Csoport (Orbán Viktor)

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc (Orbán Viktor) érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amely a tranzakciónak köszönhetően 100 százalékos tulajdonosa lesz a Brendon Holding Kft.-nek, ami két magyarországi és egy szlovákiai leányvállalat tulajdonosa.


Felháborodtak a letaposott Deák téren, támogatják a rendbehozatalát

Frissen ültetett virágágyásokat tettek a földdel egyenlővé azok a fiatalok, akik - egy cég marketingfogásának engedve - a Deák téren letapostak egy újonnan ültetett zöld területet. Ezen felháborodva egy kis veszprémi családi vállalkozás most 1 millió forint értékben támogatja a károk helyrehozatalát.


Izraeli rakéta csapódott Iránba

Két amerikai tisztviselő is megerősített a CBS Newsnak, hogy péntek reggel izraeli rakéta csapódott Iránba - írja a BBC.


Csernus Imre: „Egy búvalbaszott, pesszimista, rosszindulatú nép vagyunk”

Miért olyan depressziós a magyar társadalom? A történelmi traumáink, az ország gazdasági és közéleti állapota vagy valamilyen mélyebb dolog okozza ezt bennünk? Ezekre a kérdésekre kereste a választ Csernus Imrével Rónai Egon az Index Konkrétan című műsorában.


Magyar Péter: Kocsis Máté nem tölt sok időt munkával, délutánonként pezsgőzik és borozik

„Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője nem tölt túl sok időt munkával, a pezsgőzések és borozások idején nem is nehéz megtalálni a Lovarda környékén vagy a Batthyány Lajos Alapítvány felújított kastélyánál. A díszterem úgy néz ki, mint egy angol klub. Ott szoktak az urak ingyen fogyasztani. Kocsis szerintem többet tartózkodik ott, mint az irodájában - közölte Magyar Péter.