Aktuális

Évente 9 millió embert öl meg a szállópor - nagyjából ugyanannyit, mint a dohányzás

Az eddig feltételezettnél több, világszerte kilencmillió idő előtti halálesetet okoz a levegőben lévő szállópor egy új kutatás szerint.  A német Max Planck Intézet tanulmányáról, amely egyelőre még nem jelent meg, a német ARD televízió számolt be. A kutatók szerint csak Németországban évente 120-130 ezer halálesetet okoz a szállópor.


Mocskos Brüsszel! Mészáros Lőrinc és családja cégei nyerték a legtöbb közbeszerzést tavaly: 265 milliárd forintot - az összeg 93 százaléka uniós támogatás

Az Átlátszó összesítette a tavaly közzétett közbeszerzéseket, kiderült: Mészáros Lőrinc és családja tarolt. A felcsúti csodafamília vállalkozásai nettó 265 milliárd forint értékben nyertek tendereket nyertek el, mögöttük barátja és üzlettársa, Szíjj László érdekeltségei végeztek 259,5 milliárddal, a harmadik helyre pedig kettejük üzlettársa, Varga Károly került, nettó 116.8 milliárd forint értékű elnyert közbeszerzéssel.


„Mostantól nő vagyok” - jelentette be egy haladó gondolkodású konzervatív politikus „férfi”

Tessa Ganserert már kétszer is beválasztották a bajor törvényhozásba, legutóbb tavaly, de sohasem ezzel a névvel. A Zöldek képviselője december 12-én lett Tessa, előtte Markus Gansererként élt. Ezzel ő lett az első, aki „transzidentitású” egy német parlamentben. Ráadásul az egyik legkonzervatívabban, a bajorban, ahol a második világháború óta egyet kivéve minden kormánynak tagja volt a keresztényszocialista CSU.


Mészáros Lőrinc köréhez került Matolcsy unokatestvérének banki részesedése - is

Az MKB Bank közleményéből kiderül, hogy Mészáros Lőrinc üzlettársa, Szíjj László részére értékesítette a BanKonzult Kft. a hasonló nevű zrt.-ben levő 100 százalékos tulajdonrészét Szemerey Tamás.


Csak a szokásos: 18 milliárdból épít kórházi épületet Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége

Egy több mint 300 férőhelyes, székesfehérvári kórházi épület, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház építésére nyert megbízást az Épkar Zrt. és a Fejér B.Á.L. Zrt. - írja a kormányközeli építkezések ügyeiben mindig nagyon pontosan értesült Magyar Építők honlapja. A nemzetgazdaságilag már korábban kiemeltnek minősített projekt a Seregélyesi úton valósul majd meg.


Sokadik lecke egzotikumra vágyó lánykáknak: megverte, majd megfojtotta a 16 éves bécsújhelyi lányt szír barátja

Vasárnap, délelőtt édesanyja bukkant rá lánya holttestére Bécsújhely egyik parkjában. A rendőrség kezdetektől fogva barátját, egy 18 éves szír bevándorlót gyanúsított, aki az előzetes vizsgálatok alapján megverte, majd megfojtotta áldozatát. A párt utoljára szombaton, este látták együtt több szórakozóhelyen.


Szépségkirálynő volt a Gabora Gála háziasszonya

Immár 27. alkalommal rendezték meg január 12-én a Gabora Gálát, Salgótarjánban. A nemzetközi jótékonysági öregfiúk teremlabdarúgó tornán idén a „Jó pásztor” római katolikus óvoda kapta meg a bevételt, ami több mint hárommillió forint volt. A torna háziasszonya szerepkört Szick Petra szépségkiránynő töltötte be, aki idén is megcsillantotta futballtehetségét, ugyanis ő végezte el az egyik kezdőrúgást.


Az elhülyülés végső fázisa: „Szüljenek kevesebbet a franciák, hogy legyen hely a migránsoknak” - mondja a volt francia szocialista miniszter

Megdöbbentő nyilatkozatot tett Jospin szocialista kormányának egykori környezetvédelmi minisztere: szüljenek kevesebbet a franciák, hogy a bevándorlóknak legyen hely.